15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEcaterina Andronescu şi Maia Morgenstern, decorate de Casa Regală

Ecaterina Andronescu şi Maia Morgenstern, decorate de Casa Regală

Ecaterina Andronescu şi Maia Morgenstern au fost decorate, marţi, la Castelul Peleş, de către Casa Regală, cu Ordinul Nihil sine Deo, transmite Mediafax.

În cadrul ceremoniei care a avut loc, marţi după-amiază, la Sinaia, Casa Regală a acordat alte 16 decoraţii şi ordine.

Actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, precum şi regizorul Lucian Pintilie au primit Ordinul Nihil Sine Deo, iar profesorul doctor Irinel Popescu a fost decorat cu Ordinul Coroana României în Grad de Ofiţer.

Fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i s-a înmânat Ordinul Nihil sine Deo destinat Universităţii Politehnice din Bucureşti, iar europarlamentarul Renate Weber a primit Ordinul Corona României în grad de Cavaler.

De asemenea, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, fiind primul cetăţean moldovean decorat de către Casa Regală. Distincţia i-a fost acordată de către principesa Margareta, în numele Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Primarul Chişinăului a mărturisit că aceasta a fost prima ceremonie de decorare la care participă şi că anterior a mai primit o decoraţie din partea Bisericii Ortodoxe Române.

Chirtoacă a mai spus că “nu s-a aşteptat niciodată la aşa ceva, să se afle în faţa familiei regale a României”.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă