16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialNou dosar penal pentru Mihail Vlasov. Fostul președinte al Camerei de Comerț...

Nou dosar penal pentru Mihail Vlasov. Fostul președinte al Camerei de Comerț este cercetat pentru șantaj

Mihail Vlasov este cercetat de procurori într-un nou dosar penal pentru infracțiunea de șantaj. 
Potrivit DNA, ”la data de 5 mai 2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de un înscris olograf, l-a amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupție ce ar fi compromițătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârșite în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituției organelor de urmărire penală”.

Citește și: Mihail Vlasov este audiat, joi, la DNA

Concret, la data de 5 mai 2014, președintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov fiica lui Mihail Vlasov (care este inculpat, trimis în judecată în altă cauză) care, în aceeași zi, i-a înmânat un plic „sigilat”, comunicându-i că este din partea tatălui ei. Plicul conținea o scrisoare olografă scrisă şi semnată de Mihail Vlasov.

Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât şi pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat „n-aş vrea să sufere şi copiii altuia”.

Anterior primirii scrisorii de ameninţare, destinatarul, președintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Mihail Vlasov care i-ar fi spus, sub diverse forme, că „nu este bine ce face”, cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul şi în exerciţiul funcţiei pe care o deţine la Camera de Comerţ şi Industrie a României. În opinia președintelui interimar, aceste ameninţări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din C.C.I.R, după demiterea din funcţia de preşedinte a lui Mihail Vlasov, privind atragerea răspunderii penale şi patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său.

Citește și: Vanda Vlasov, urmărită penal pentru fals

La data de 15 mai 2014, lui Mihail Vlasov i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile din prezentul dosar, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă