15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată iahtul ”GALACTIC”, care va costa o jumătate de MILIARD...

FOTO. Cum arată iahtul ”GALACTIC”, care va costa o jumătate de MILIARD de dolari

La prima vedere, noul super-iaht, numit STAR, nu arată ca o ambarcațiune, ci ca un aisberg bizar, venit dintr-o altă galaxie.

Nici nu este de mirare, din moment ce a fost proiectat în așa fel, încât să nu semene cu nici un alt iaht construit vreodată. Iar dimensiunile sale sunt impresionante: STAR măsoară 132 metri lungime și 61 metri înălțime.

Citește și: FOTO: Care au fost, cum arătau și ce caracteristici tehnice aveau cele mai bune TANCURI din istorie

”Inspirația a venit direct de la stele. Profilul iahtului îl face să semene perfect cu o astea atunci când se reflectă în apă”, a declarat proiectantul Ignor Lobanov pentru Business Insider.

Conceptul simetric al lui Lobanov a fost creat în colaborare cu BMT Group și cu Alex  Malybaev, cu scopul de a redefini luxul în materie de ambarcațiuni.

Ideea inițială pentru conceperea modelului STAR a venit atunci când Malybaev, care lucrează pentru agenția de branding FIRMA, a decis, împreună cu Lobanov, că, în ciuda progreselor din arhitectura modernă și din industria automobilelor, toate iahturile sunt asemănătoare.

Citește și: FOTO. Șase tendințe care vor schimba lumea. Așa arată viitorul!

STAR a fost proiectat ca iaht, însă ar putea deveni și cel mai exclusivist hotel plutitor, din moment ce poate găzdui 200 de vizitatori pe timpul zilei și 36 de oaspeți pe timpul nopții. De asemenea, ambarcațiunea este dotată cu un helipad, o punte subacvatică și patru lifturi care permit accesul pe cele opt punți.

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 33,3 km/h, iar vizitatorii se bucură de un spațiu interior deosebit de luxos, cu o suprafață de 3.500 m pătrați. În plus, conform proiectantului Lobanov, cei care vor sta pe puntea superioară vor avea o rază de vizibilitate de până la 20 de km.

Citește și: FOTO. FUSTE SCURTE și un LUX incredibil. Cum arată și cum se distrează tinerii de bani gata din capitala IRANULUI

STAR va putea deveni realitate, însă prețul iahtului viitorului va costa pe măsură: peste 400 de milioane de euro.

Aflați, din galeria foto de mai sus, cum arată cel mai luxos și neobișnuit iaht care ar putea fi construit în viitorul apropiat.

Citește și: FOTO. Câteva lucruri incredibile și FASCINANTE pe care nu le știai despre BERE

Cele mai citite

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă