23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPutin sărbătorește 9 mai în Piața Roșie și în Crimeea

Putin sărbătorește 9 mai în Piața Roșie și în Crimeea

Rusia sărbătorește cea de-a 69-a aniversare a victoriei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, peste 11.000 de soldați și ofițeri ai armatei ruse participând la o paradă organizată în Piața Roșie, la care este prezent și șeful forțelor armate, președintele Vladimir Putin, anunță ITAR-TASS. Evenimentul este mediatizat de peste 600 de ziariști.

Federația Rusă sarbatoreste anual victoria Aliaților, pe 9 mai – capitularea fiind semnată seara târziu pe 8 mai, la Berlin, adica pe 9 mai dupa ora Moscovei.

Rusia își arată astfel dotările militare, în cadrul paradei soladații defilând cu 151 de vehicule speciale, lansatoare de rachete, tancuri de asalt si bombardiere grele, dar și cu 68 de avioane și elicoptere.

Paradele militare vor avea loc, de asemenea, în opt centre urbane, care poartă titlul de "orașe – erou" – Sevastopol, St Petersburg, Smolensk, Murmansk, Novorossiysk, Volgograd etc- precum și în alte așezări urbane.

Punctul culminant al sărbătoririi zilei de 9 mai urmează să fie defilarea militară din Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia.

Potrivit mass mediei ruse, Putin ar putea să viziteze Crimeea cu ocazia acestei sărbatori, pentru prima dată de la anexarea peninsulei, dupa ce va asista la parada din Piața Roșie.

 

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă