23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArad: Zece poliţişti, citaţi ca martori în cazul cercetărilor de la Universitatea...

Arad: Zece poliţişti, citaţi ca martori în cazul cercetărilor de la Universitatea “Vasile Goldiş”

Zece poliţişti arădeni sunt citaţi de către procurori în cazul anchetei care are loc la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, aceştia urmând să fie audiaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Arad, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce, a declarat, joi, că în cazul anchetei procurorilor la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” au fost citaţi zece agenţi şi ofiţeri, dar în calitate de martori.

“Am fost informaţi că în cadrul anchetei desfăşurate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt citaţi, în calitate de martori, zece poliţişti”, a declarat Tuduce.

Poliţiştii urmează să fie audiaţi.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, nu a fost citat niciun membru din conducerea IPJ Arad.

Citeşte şi DIPLOME FALSE de la Universitatea Vasile Goldiş. Percheziţii în mai multe judeţe

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

“Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)”, informa, printr-un comunicat, Ministerul Public.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă