18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialHalucinanta poveste a Prinţesei Lia: acuzată de fostul soţ că l-a înşelat...

Halucinanta poveste a Prinţesei Lia: acuzată de fostul soţ că l-a înşelat cu arhiepiscopul Desmond Tutu şi cu actriţa Zsa Zsa Gabor

Lia Georgia Triff – o americancă de origine română, tatăl ei fiind american şi mama sa, româncă – a fost căsătorită, timp de 16 ani, cu un foarte cunoscut avocat american, Melvin Belli. Supranumit „Regele ofenselor”, Belli a reprezentat nume ca Rolling Stones, Jack Ruby (asasinul lui Lee Harvey Oswald), boxerul Muhammad Ali, actriţa Zsa Zsa Gabor, actorul Tony Curtis.

Lia a fost cea dea cincea soţie a lui Melvin Belli, dar nu ultima, pentru că acesta s-a recăsătorit pentru a şasea oară în martie 1996, cu patru luni înainte de a muri de cancer pancreatic, la vârsta de 88 de ani.

Un divorţ răsunător

Actuala prinţesă Lia s-a măritat cu Melvin Belli în anul 1972, pe când avea doar 23 de ani şi studia istoria şi antropologia la Universitatea din Maryland. Soţul său era cu 42 de ani mai în vârstă şi era unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Statele Unite.

Mariajul – din care a rezultat o fiică, Melia – s-a destrămat după 16 ani, în 1988, cu un divorţ răsunător. Acuzaţiile de adulter au curs din ambele părţi. A rămas celebră amenda primită de renumitul avocat pentru că şi-a numit soţia „Il Trampo”, acuzând-o de adulter şi de relaţii dintre cele mai şocante. Astfel, potrivit presei americane, Belli le-a spus judecătorilor că soţia sa l-ar fi înşelat, printre alţii, cu arhiepiscopul Desmond Tutu şi cu actriţa Zsa Zsa Gabor.

În plus, avocatul şi-a acuzat soţia că i-ar fi aruncat câinele peste Podul Golden Gate. În schimb, Lia a spus la tribunal că soţul ar fi abuzat-o şi că ar fi comandat uciderea ei.

În cele din urmă, potrivit presei americane, Lia ar fi obţinut suma de 15 milioane de dolari în urma divorţului de marele avocat.

Dată în judecată de propria fiică, Lia se scuză că are treabă în Kosovo

Povestea picantă a Liei Triff nu se opreşte aici. În 1998, Lia a fost dată în judecată de fiica sa, Melia, care a acuzat-o că ar fi cheltuit 90.000 de dolari dintr-un fond destinat educaţiei sale. Melia a susţinut că a fost nevoită să se retragă de la Universitatea Glasgow pentru că nu ar fi avut bani pentru taxe. Lia, care locuia atunci la Bucureşti şi se căsătorise de trei ani cu Prinţul Paul, nu s-a prezentat la proces şi a trimis un răspuns şocant fiicei sale, prin intermediul avocaţilor: „Lia şi soţul său sunt momentan implicaţi în eforturi diplomatice cu privire la războiul din Kosovo. Acest conflict este de o importanţă majoră pentru ei şi ea (n.r. Lia) îşi va duce la bun sfârşit datoriile diplomatice înainte de a se ocupa de acest proces”.

Această scuză a dus la un răspuns acid din partea avocatului Meliei Belli, care a ţinut să le amintească Liei şi soţului ei că Bucureştiul se află la peste 300 de mile de Kosovo, că „România a devenit republică încă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial şi că familia regală nu are niciun fel de rol în politica şi diplomaţia acestei ţări”.

PRIMELE REACŢII ALE SUSŢINĂTORILOR REGELUI MIHAI

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă