15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Rectificarea bugetară dă înapoi oamenilor ce au luat alții în...

Victor Ponta: Rectificarea bugetară dă înapoi oamenilor ce au luat alții în 2010

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că este o rectificare pozitivă, și că, de fapt, rectificarea bugetară de acum reprezintă reveniri la ce au tăiat ”alții” în 2010/2011. 

“Vreau să prezentăm foarte clar principalele date ale rectificării bugetare. Și, fiind toți miniștrii prezenți, cine e nemulțumit să zică acum, dacă e cineva, dacă nu, înțeleg că o vom pune în aplicare. În primul rând este, în limbajul nu doar bugetar-fiscal, și în limbajul omului obișnuit, este o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulți, cheltuieli mai mici decât au fost prevăzute în Legea bugetului aprobată de Parlamentul României. Deci, oricum o întorci, oricum o faci, e pozitivă, căci sunt mai mulți bani. Fiecare român înțelege dacă are mai mulți bani decât și-a planificat și a cheltuit mai puțin, sigur, că este o rectificare pozitivă”, a explicat premierul.

Potrivit acestuia, sunt asigurate “absolut toate drepturile constituționale fundamentale — salarii, pensii, alocații, ajutoare de șomaj, disponibilizări”.

“De trei ani și jumătate ne-am obișnuit că e normal, dar să nu uităm când nu era normal și când nu erau bani de pensii și salarii. Deci, până pe 31 decembrie 2012, sigur, și după aceea, dar vorbim pe anul 2016 nu există niciun fel de dificultate și de problemă pentru drepturile fundamentale”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că principala alocare bugetară la această rectificare se referă la “noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat și președintele le-a promulgat”.

“Drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri în cele mai multe cazuri la ceea ce au tăiat alții în 2010. Și mă refer aici la faptul că alocăm toți banii necesari, doamna ministru, nu vă lipsește niciun leu, da, pentru plata alocațiilor mărite pentru copii, pentru plățile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foști deținuți politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomați, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale. Astăzi, când vorbim, la trei ani de la preluarea guvernării, nu mai există nicio categorie, care a fost nedreptățită în 2010 — 2011, să nu-și fi primit, practic, banii înapoi. Și sunt lucruri în plus pe care am putut să le facem printr-o bună administrare”, a susținut șeful Executivului.

Citește și: Guvernul aprobă, marți, prima rectificare bugetară pe anul în curs

Guvernul va aproba în ședința de marți prima rectificare bugetară pe anul în curs, prin două ordonanțe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 și, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015. 

Finanțele, Munca și Internele sunt printre ministerele câștigătoare la rectificarea bugetară, în timp ce Transporturile și Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

 

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă