9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechCandidatura Elenei Udrea la președinție, tot mai evidentă. Filiala din Buzău o...

Candidatura Elenei Udrea la președinție, tot mai evidentă. Filiala din Buzău o susține

Organizația județeană Buzău a PMP va susține ”fără rezerve” candidatura Elenei Udrea la prezidențiale, dacă marți în ședința Colegiului Director a partidului va fi luată în calcul schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu, afirmă liderul PMP Buzău, Nicu Cristian.

Președintele PMP Buzău a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Elena Udrea ar putea atrage mai mulți votanți decât o poate face actualul candidat al partidului la Președinție.

Liderul PMP Buzău susține că Elena Udrea ar putea aduce voturi importante atât din rândul alegătorilor care până acum au optat pentru PDL, cât și din rândul celor nehotărâți încă.

El a spus că, în aceste condiții, PMP Buzău va susține ”fără rezerve” schimbarea candidaturii la Președinție a lui Cristian Diaconescu.

”Ca impact în rândul alegătorilor, candidatura Elenei Udrea ar fi mai eficientă pnetru partid. După părerera mea și după semnalele din teritoriu, candidatura Elenei Udrea e mai potrivită. Diaconescu nu atrage votanți dinspre PDL, ceea ce Udrea poate face. Poate atrage mare parte din votanții PDL, plus dintre nehotărîți. Udrea poate atrage mai multe voturi, sunt două segmente de alegători foarte importante. Am discutat cu presedinții organizațiilor din teritoriu și opinia lor e în acest sens: dacă marți se pune în discuție candidatura lui Udrea o vom susține fără rezerve”, a mai spus liderul PMP Buzău.

Acesta declara, joi, că organizaţia pe care o conduce a reușit să strângă în jur de 820 de semnături din totalul de 7.100 care trebuie colectate, el susținând că actualul candidat PMP la prezidențiale, Cristian Diaconescu, ”suferă la capitolul notorietate”.

Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, declara, sâmbătă, că partidul are un candidat respectabil şi respectat, Cristian Diaconescu, însă "postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit", iar în ședința de marți a PMP va fi găsită cea mai bună soluție privind candidatul la prezidențiale.

Cristian Diaconescu spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Diaconescu declara, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta şi a spus că va cere în partid măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor" în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea acesteia.

Preşedintele PMP Elena Udrea şi-a declarat "supărarea" faţă de numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a susţinut Udrea, la B1Tv.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica preşedintelui, spunea, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu şi a semnat primul pe lista de susţinere a candidaturii acestuia în alegerile prezidenţiale.

O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, în şedinţa Colegiului Director al partidului.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă