11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleBeto, îngerul din poarta Sevillei. A apărat și în Liga 1

Beto, îngerul din poarta Sevillei. A apărat și în Liga 1

Beto, portarul Sevillei, a fost talismanul spaniolilor în finala Ligii Europa, câștigată de Sevilla, cu scorul de 4-2, după penalty-uri, în fața celor de la Benfica. După câteva intervenții salvatoare pe parcursul meciului, fostul portar al CFR Cluj a apărat și două lovituri de la departajare, contribuind astfel la câştigarea trofeului.

Portughezul a declarat că dedică rezultatul din Liga Europa tatălui său, care a încetat din viaţă, dar pe care îl simte mereu aproape. “Dedic acest trofeu tatălui meu, care ar fi fost foarte mândru de mine. Eu ştiu că el este alături de mine în poartă, astăzi şi mereu", a declarat Beto pentru publicaţia Marca.

"Astăzi am făcut istorie. Eram încrezător că vom reuşi să câştigăm. Totul s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Este o mare mândrie să fiu jucător al acestei echipe", a mai spus Beto.

Antonio Alberto Bastos Pimparel, cunoscut mai simplu ca Beto, 32 de ani, a evoluat mare parte din cariera sa pentru cluburi din Portugalia, inclusiv Porto. În 2013 a fost împrumutat de Braga la Sevilla, iar andaluzii îl împrumutau, la începutul acestui an, pe Rusescu la Braga. Însă un episod din cariera sa, mai cunoscut fanilor din Liga I, a fost perioada petrecută la CFR Cluj, în sezonul 2011-2012, împrumutat de către Porto.

În total a evoluat 27 de meciuri în Liga I, și a avut o contribuție importantă la câștigarea titlului de către CFR. Anul următor clujenii se despărțeau de Beto, însă ajungea pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor.

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă