11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDebut cu stângul al CSM Bucureşti în Cupele europene la handbal feminin

Debut cu stângul al CSM Bucureşti în Cupele europene la handbal feminin

CSM București a fost învinsă, azi, în deplasare, de formația macedoneană Vardar Skopje, scorul fiind de 22-21, după ce la pauză cele două formaţii fuseseră la egalitate, 11-11, anunţă Agerpres.

A fost primul lor meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin. CSMB va juca pe 15 ianuarie următorul meci în competiție, pe teren propriu, cu danezele de la FC Midtjylland.

După câteva minute echilibrate, CSMB s-a desprins la două goluri, 4-2 (min. 8), iar apoi 5-3 (9), scorul devenind 6-3 pentru campioana României (12). Vardar a egalat, 6-6 (15), iar după aceea a preluat conducerea, cu 8-7 (18). Gazdele și-au mărit avantajul la trei goluri, 11-8 (24), dar echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a avut un final foarte bun de primă repriză, iar la pauză scorul era egal, 11-11.

Perioada bună a echipei din Capitală a continuat și la reluare, CSMB având 13-11 (32), după o serie de cinci goluri consecutive.

Vardar a fost echipa care a venit mereu din urmă pe tabelă, iar de la 18-19 (49) s-a dus la 22-19 (57), ecart care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta partidei. CSMB a forțat egalarea pe final, dar cele zece minute fără gol marcat (49-59) au atârnat greu în balanța meciului. Ana Paula Rodrigues Belo a ratat ultima aruncare a meciului, pentru CSMB.

Isabelle Gullden a fost cea mai bună marcatoare a CSM-ului, cu 8 goluri. Celelalte goluri au fost înscrise de Ana Paula Rodrigues Belo — 4, Maria Fisker — 3, Oana Manea — 2, Carmen Martin — 2, Aurelia Brădeanu — 2.

Pentru Vardar au înscris: Andrea Lekic — 5 goluri, Andrea Penezic — 4, Siraba Dembele — 4, Anja Althaus — 3, Barbara Lazovic — 2, Andrea Klikovac — 2, Jovanka Radicevic — 2.

Au arbitrat Viktorija Kijauskaite și Ausra Zaliene (ambele din Lituania), iar delegat EHFa fost Berndt Dugall (Germania).

În altă partidă din Grupa a 2-a, Gyori Audi ETO KC a învins-o pe campioana en titre, Buducnost Podgorica, cu 22-20, Cristina Neagu marcând patru goluri pentru învinse.

Duminică va avea loc ultima partidă a etapei, între FC Midtjylland și IK Savehof.

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 7 puncte, urmată de Buducnost, 7 p, Vardar, 6 p, CSM București, 5 p, FC Midtjylland, 3 p, IK Savehof, 0 p.

Cele mai citite

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Eșec pentru Gloria Bistrița în finala EHF European League. Dunărea Brăila a terminat pe locul patru

Gloria Bistriţa a pierdut finala EHF European League la handbal feminin, fiind învinsă de formația norvegiană Storhamar cu scorul de 29-27, duminică seară, la...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă