16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAparate de aer condiționat controlate prin smartphone

Aparate de aer condiționat controlate prin smartphone

Când temperaturile de afară se apropie de codurile de alertă ale meteorologilor, uităm de dezavantajele aparatelor de aer condiționat. Unul dintre acestea este consumul ridicat de energie electrică. Putem, desigur, să le oprim când plecăm de acasă, dar uităm frecvent acest lucru. Și, chiar dacă suntem atenți și scoatem din funcțiune aparatele de aer condiționat, când ne întoarcem acasă ne dorim să nu fi făcut asta.

O soluție elegantă pentru aceste inconveniente a fost găsită de Tado, o firmă germană care a dezvoltat un comutator inteligent care funcționează cu majoritatea mărcilor de aparate de aer condiționat. El se conectează la o aplicație de smartphone și reglează temperatură din casă în funcție de locul în care ne aflăm. Mai mult, aplicația ține cont de prognozele meteo, iar dacă nu vrem să ne lăsăm în totalitate „pe mâna” dispozitivului, avem posibilitatea de a regla noi înșine modul în care vrem să meargă aparatul de aer condiționat.

Tado Cooling, cum se numește dispozitivul, este promovat prin intermediul platformei de strângere de fonduri Kickstarter. Creatorii lui doresc să strângă 150.000 de dolari. Pentru mai multe detalii despre prețul produsului și condițiile de livrare puteți vizita pagina proiectului.

Sursă: Kickstarter (via TechCrunch)

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă