16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Invențiile de la CES: Șase gadgeturi inteligente, care nu ar trebui...

FOTO. Invențiile de la CES: Șase gadgeturi inteligente, care nu ar trebui să lipsească din nici o casă în 2016

În zilele noastre, totul începe cu “smart” şi nicăieri nu este mai evident acest lucru decât la CES (Târgul de Tehnologie din Las Vegas/Consumer Technology Association), a notat BBC, care a realizat un clasament al invenţiilor tehnologice “inteligente”, menite să ușureze viaţa familiilor şi animalelor de companie.

Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că utilitatea unora dintre gadgeturi poate fi contestată. Astfel, un expert al companiei Context, care se ocupă cu colectarea datelor privind vânzarea şi preţurile de vânzare ale produselor, a subliniat că multe persoane asociază dispozitivele inteligente cu Internetul şi a atras atenţia că, în unele cazuri, problema este mult mai complexă.

Târgul de Tehnologie a avut loc la Los Angeles, între 6 și 9 ianuarie. 

Top dispozitive inteligente, pentru toată familia

1. Bucătărie inteligentă

Bucătăria a ajuns să fie considerată “cea mai inteligentă cameră din casă”, se arată într-un studiu al Context, citat de BBC. Astfel, companiile au dezvoltat o întreagă gamă de aparate inteligente, precum maşina de spălat Marathon Laundry, care este conectată la Internet şi este declanşată de senzori. Totodată, Whirlpool a inventat o maşină de spalat vase, cu un termostat, care o ajută să economiseasca energie. Un concept inedit este şi combina frigorifică inteligentă care face fotografii alimentelor depozitate, în timp real.

2. Aparat casnic de făcut cocktailuri

Dispozitivul, care costă 400 de dolari în Statele Unite, arată ca un aparat de cafea, însă este folosit pentru combinarea băuturilor alcoolice, având compartimente pentru vodcă, rom, tequila şi gin. Mai mult, consumatorii pot opta pentru capsule care au arome de băuturi non-alcoolice.  De exemplu, aparatul poate prepara margarita, cosmopolitan şi martini.

3. Sticlă de apă inteligentă

Câştigătoare a unui premiu la CES 2016, sticla de apă inteligentă se mulează pe gustul şi preferinţele posesorilor. Astfel, ei pot pune vitamine, substanţe nutritive şi arome în cele cinci compartimente ale sticlei, ce pot fi schimbate între ele, astfel că sticla se adaptează perfect la stilul de viaţă al fiecărui posesor.

4. Duş inteligent

În contextul în care multe regiuni ale lumii se confruntă cu secetă, dispozitivele care reglează consumul de apă sunt o soluţie ideală pentru a preveni folosirea excesivă a apei de la duş. Astfel, Hydrao este un dispozitiv care îl anunţă pe utilizator când depăşeşte limita de 50 de litri de apă consumaţi, printr-un led de culoare roşie, care se aprinde. Compania a vândut, deja, aproximativ 1000 de astfel de dispozitive, despre care se spune că ar reduce consumul de apă cu până la 25%.

5. Brăţară inteligentă pentru adolescenţi

Adolescenţii sunt încurajaţi să se exprime liber şi să fie creativi, prin intermediul unei brăţări inteligente, creată de o firmă din Seattle. Gemio are 35 de modele diferite, cu 22 de lumini, care se aprind şi se închid, după preferinţa celor care le poartă. Totodată, ei pot asocia anumite jocuri de culori cu mesaje, pentru a transmite “semnale secrete” prietenilor.

“E o formă nouă de socializare, prin care copiii îşi pot transmite mesaje secrete”, a precizat creatorul conceptului,  Michael Bettua.

Brăţara va fi lansată pe piaţă în iunie și va costa 85 de dolari.

6. O consolă pentru câini

Nici animalele de companie nu sunt neglijate de companiile producătoare de aparate inteligente. De exeplul, consola interactivă pentru câini Cleverpet a câştigat aprecierea juriului de la CES, care i-a acordat premiul ShowStoppers. Inventatorul Leo Trottier a explicat că această consolă interactivă are trei lumini diferite şi un dispozitiv pentru hrană. Ceea ce o face unică este că animalul de companie trebuie să descopere combinaţia potrivită de lumini, pentru a putea primi hrana. Mai mult, consola are şi microfon şi speaker, permiţând stăpânilor să transmită comenzi câinilor lor, pentru jocurile mai complexe. 

Consola interactivă vizează animalelele de companie pe care stăpânii le lasă singure acasă, în fiecare zi. Mai mult, Trottier, specialist şi în domeniul ştiinţelor cognitive, crede că că jocul va ajuta câinii să avanseze la un nivel mai complex.

Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă