14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO INEDIT. Erica, robotul umanoid, cea mai nouă invenție a japonezilor

VIDEO INEDIT. Erica, robotul umanoid, cea mai nouă invenție a japonezilor

Erica, cel mai recent robot al profesorului Universităţii Osaka, Hiroshi Ishiguro, vorbeşte cu cei din jur, înclină capul, clipeşte, are mişcări faciale şi poate comunica prin limbajul trupului. Robotul a fost prezentat, la începutul lunii, la muzeul de ştiinţă Mirakian, în Tokyo, potrivit mashable.com.

Deşi pare puţin „înţepenită”, în comparaţie cu oamenii, Erica răspunde repede la întrebări precum: „Care sunt hobby-urile tale?”, la care răspunde cu rapiditate – ”sportul, teatrul şi anime”.

De asemenea, robotul foloseşte expresia  „uunn?”, folosită în Japonia, cu sensul de „vorbeşti serios?”.

Profesorul Hiroshi Ishiguro şi echipa lui susţin că Erica poate recunoaşte tipare în vorbire şi limbajul nonverbal al interlocutorilor ei.

Robotul a fost fabricat de Agenţia Japoniei de Şiinţă şi Tehnologie, Universitatea Isaka, Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) şi Universitatea Kyoto. 

Cele mai citite

Zelenski merge în Franța pe 6 iunie la a 80-a aniversare a debarcării din Normandia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va asista pe 6 iunie în Normandia la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliată în Franţa, a...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă