10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCum îşi găsesc Martorii lui Iehova perechea

Cum îşi găsesc Martorii lui Iehova perechea

Fără sex premarital şi nenumărate ore dedicate studiului Bibliei – acestea sunt doar două dintre condiţiile pe care cei care se îndrăgostesc de un Martor al lui Iehova trebuie să le respecte. Membrii sectei preferă, însă, să îşi cupleze copiii cu cei din comunitatea lor religioasă, iar congresele regionale oferă exact această oportunitate.

În regiunea Ruhr din Germania, mulţi dintre Martorii lui Iehova se adună pentru o zi specială la convenţia anuală a Martorilor lui Iehova. Se duc pentru a se putea ruga între cei la fel ca ei, pentru a simţi că nu sunt singuri, ci că fac parte dintr-o comunitate.

„Aceasta este marea noastră reuniune de familie,” a declarat Michael Krenzer, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din Dortmund, potrivit spiegel.de. „Şi cum familia trebuie să crească, mulţi dintre Martori îşi cunosc viitorul soţ sau viitoarea soţie aici.”

Paradisul sau Iadul pe Pământ?

Biblia este obiectul cel mai preţuit de ei: cuvântul lui Iehova. Întreaga lor viaţă este în acea Biblie. Potrivit lor, unele pasaje din ea explică de ce nicotina este interzisă dar un pahar cu vin seara este permis, de ce trebuie evitate transfuziile sangvine şi de ce trebuie convertiţi cei care nu fac parte din sectă. La convenţie, Martorii discută pasaje din Biblie şi cântă imnuri.

Potrivit Spiegel sunt în jur de 165.000 de Martori ai lui Iehova în Germania. Numărul tinerilor nu este cunoscut, dar mulţi dintre ei se declară victime ale acestei comunităţi, care promite Paradisul, dar care pentru mulţi devine Iadul pe pământ. Este o comunitate care are un cuvânt de spus în viitorul conjugal al tinerilor.

Markus, un elev care a părăsit comunitatea, a declarat: „Încerci să găseşti pe cineva care este dispus să suporte toate porcăriile astea!” Încă de la naştere, Markus a fost târât la întâlniri. A fost chinuit la şcoală de colegi pentru că era un Martor al lui Iehova şi când şi-a adus prima prietenă acasă, tatăl lui „a trimis-o ferm la plimbare”. S-a mutat de acasă la 18 ani şi nu s-a mai întors. Pentru că a ales libertatea şi pe prietena lui, este „fără părinţi”, comentează el.

Fără masturbare, fără homosexuali

Cei mai mulţi dintre tinerii Martori ai lui Iehova citesc o broşură numită: „Răspunsuri la întrebările tinerilor”. Aceasta spune clar că homosexualitatea este interzisă şi masturbarea e ceva demonic.

Pamfletul mai conţine un capitol despre cum Martorii lui Iehova îşi pot da seama dacă un potenţial partener este potrivit pentru ea sau el, cu sfaturi despre cum să cunoşti mai bine persoana respectivă. Printre acestea se numără: „discutaţi împreună ceva din Biblie, urmăriţi felul în care persoana participă la întâlniri şi la predici, faceţi împreună curăţenie în Sala Regatului (n.r. locul unde se roagă Martorii lui Iehova) şi ajutaţi-vă reciproc la diferite proiecte.”

În aşteptarea consoartei

Câţi tineri ar prefera să cureţe podelele Sălii Regatului în loc să meargă cu prietena sau prietenul la un film? Ce impact are acest lucru asupra tinerilor, atunci când nu li se permite să încerce nimic, când nu li se permite să fie diferiţi şi când li se impune imaginea homosexualităţii ca o aberaţie care trebuie tratată prin terapie?

„M-am îndrăgostit odată de un necredincios, dar nu a mers,” mărturiseşte o tânără Martoră a lui Iehova. Li se pare mai uşor să fie cu cineva care împărtăşeşte aceleaşi valori. Sunt mai puţine certuri şi mai puţin conflict – ceea ce înseamnă mai multă supunere tăcută în faţa lui Iehova.

Fetele speră să găsească un Martor al lui Iehova pentru a-l lua de soţ. Mamele le spun că mariajele cu necredincioşi se termină adesea în divorţ. Şi oricum, căsătoria cu un necredincios nu este permisă. Până la găsirea unui soţ însă, tot ce pot face fetele este să stea, să se roage şi să aştepte. Să aştepte Regatul lui Iehova. Şi un soţ.

În România, comunitatea Martorilor lui Iehova numără în jur de 40.000 de membri.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă