15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalAleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aşa arată imagini postate online de suporterii lui Navalnîi, scrie Reuters, via HotNews. Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe 28 ianuarie.

Aleksei Navalnîi are interzis la alegerile prezidenţiale

Curtea Supremă din Rusia a respins, la finalul lunii decembrie, o contestaţie a liderului opoziţiei ruse. Aceasta a fost la decizia Comisiei Electorale de a îi interzice candidatura la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

Comisia electorală centrală din Rusia a decis marţi, prin vot, că lui Alexei Navalnîi să i se interzică să participe la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Motivul – acesta are o condamnare penală.

Navalnii, 41 de ani, a fost reţinut de trei ori anul acesta. El a fost pus sub acuzare pentru organizarea în mod repetat de mitinguri şi manifestaţii publice.

Comisia Europeană îl apără pe Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe data de 28 ianuarie.

Comisia Europeană a criticat dur decizia autorităţilor ruse, iar societatea civilă din Occident a denunţat decizia autorităţilor drept o încălcare a drepturilor cetăţeneşti.

Navalnîi este unul dintre puţinii opozanţi ai lui Putin într-o ţară în care ziarişti şi politicieni de opoziţie au fost bătuţi, încarceraţi sau chiar asasinaţi în ultimii ani pentru îndrăzneala de a chestiona deciziile liderului de la Kremlin.

Cele mai citite

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă