15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump a semnat documentul care recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan

Donald Trump a semnat documentul care recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan

Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Cu aceeaşi ocazie, Donald Trump a exprimat speranţa că Benjamin Netanyahu va obţine un nou mandat după scrutinul parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie.

Israelul a ocupat Platoul Golan în “Războiul de Şase Zile” din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Benjamin Netanyahu a lăudat decizia lui Donald Trump, afirmând că “legăturile dintre America şi Israel devin mai puternice ca niciodată”.

La mijlocul lui noiembrie, SUA au votat pentru prima oară împotriva unei rezoluţii a ONU ce considera anexarea israeliană a Înălţimilor Golan drept ‘nulă şi neavenită’. Singurul stat care a mai votat împotriva acestei rezoluţii a fost Israel.

Administraţia Bashar al-Assad a condamnat vehement decizia lui Donald Trump. “Este vorba de un atac grav asupra suveranităţii Siriei şi integrităţii teritoriale”, a reacţionat Ministerul sirian de Externe.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă