16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalEgipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

Egipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

”Anunţăm astăzi decizia noastră de a nu intra în această cursă şi de a nu prezenta documentele candidaturii noastre”, a declarat Khaled Ali într-o conferinţă de presă la Cairo.

Anunţul survine la o zi după ce autorităţile egiptene l-au reţinut pe fostul şef al statului major al armatei, generalul-locotenent Sami Anan, un alt potenţial contracandidat pentru preşedintele Abdel Fattah al-Sisi.

”Există o anumită încăpăţânare a comisiei electorale şi multe încălcări împotriva celuilalt candidat”, a spus Khaled Ali, referitor la Anan.

Avocatul Khaled Ali a devenit cunoscut la nivel naţional anul trecut, atunci când a câştigat în instanţă un caz prin care s-a anulat decizia guvernului de la Cairo de a ceda Arabiei Saudite două insule din Marea Roşie.

Ali a fost prima persoană care a anunţat, în luna noiembrie 2017, că va candida în alegerile prezidenţiale împotriva lui Al-Sisi, care a devenit şef al statului după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Mursi, în urmă cu patru ani.

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă