17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalGermania: Martin Schulz deminsionează de la conducerea SPD

Germania: Martin Schulz deminsionează de la conducerea SPD

Martin Schulz va prelua postul de ministru de Externe în Guvernul pe care SPD îl va forma împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, în urma acordului convenit miercuri după negocieri maraton.

Schulz, în vârstă de 62 de ani, fost preşedinte al Parlamentului European, exclusese anterior posibilitatea de a accepta un post într-un nou cabinet Merkel.

Numeroşi social-democraţi au exprimat rezerve faţă de perspectiva unei noi ‘mari coaliţii’ cu Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral.

SPD a beneficiat de o creştere în sondaje imediat după desemnarea lui Martin Schulz, în ianuarie 2017, la şefia partidului şi drept contracandidat al Angelei Merkel în alegerile din septembrie, încheiate însă cu cel mai slab rezultat electoral postbelic pentru această formaţiune.

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD era singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

Cele mai citite

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...
Ultima oră
Pe aceeași temă