13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpinii26 mai – Un vot pentru suveranitate

26 mai – Un vot pentru suveranitate

După o campanie parazitată de teme globaliste, cu mesaje emise de apostolii noii doctrine, transmise ca pentru proşti, românii cred că votează pentru cine va fi la putere în ţară, nu afară.

Alegerile de duminică nu au niciun impact asupra vieţii politice. Aceeaşi majoritate va susţine Guvernul. Nu pică Dăncilă dacă se vor învârtoşa purtătorii de batistuţe sau oficinele Ordinului Închinării. Nici dacă luni va fi condamnat Dragnea în contrafăcutul proces al secretarelor, aşchiuţele Sistemului nu vor ajunge la butoane, cum nici Ponta nu va mai nimeri coşul din prima.

Va fi tot ca înainte. Tot Petre Daea va susţine agricultura cu subvenţii, tot Carmen Dan va apăra ordinea de drept, tot Teodorovici va gestiona finanţele ţării.

O serie de români vor vota cu actuala coaliţie PSD-ALDE, alţii cu cei din opoziţie. Aşa e democratic.

Cei care nu-şi amintesc de anul cu zero absorbţii, de scăderile salariilor bugetarilor, de tăierile de pensii pot vota colegii dubaşului din Cluj, pe Blaga, pe Falcă, pe Hava, toţi pedeliştii care au tocat 20 de miliarde dolari de la FNI, fără să dea niciodată socoteală.

Mai sunt unii care vor autostrăzi, spitale, nu catedrale. Aceşti incaşi ai Ordinului Globalizării nu ai cum să-i convingi, ei o ţin langa cu portul de antireligie.

Majoritatea românilor ştiu cine le-a mărit subvenţiile de la agricultură, pensiile şi salariul minim.

După Ungaria, cu 5,2%, România condusă de Viorica Dăncilă este pe locul 2 în Europa la creşterea economică.

Cine vrea regres şi dependenţă de Merkel & Macron nu are decât să voteze comedia USR-PLUS sau pe trimisul Unităţii pe locul 1 la PNL.

Românii care mai judecă au de ales. Între trecut şi viitor.

PNL a construit România modernă. Ani de zile am votat săgeata. Dar astăzi, sub administraţia Orban, aservită statului paralel şi implicit lui Iohannis, nu e decât umbra măreţului partid al Brătienilor. Face parte din PPE, partidul condus de Manfred Weber, urmaşul lui Merkel.

Cine vrea vasalitate şi rang inferior e liber să voteze PNL, USR, PLUS sau Pro România. Cei ce vor suveranitate, tradiţie şi familie tradiţională nu au de ales. Trebuie să voteze unica forţă în tandem PSD-ALDE, care se luptă să ieşim din statutul de ţară de mâna a doua.

L-aţi văzut vreodată pe Iohannis să le ceară liderilor europeni condiţii mai bune pentru românii din diaspora? S-a luptat el vreodată să aibă ţăranul român subvenţie la agricultură egală cu cel german? A fost vreodată printre zilierii de pe plantaţiile de sparanghel, să-i întrebe de ce nu li se fac contracte mai mult de trei luni?

Mai multă Europă pe Axa Merkel–Macron înseamnă mai multă subnutrire a bugetelor pentru Europa de Est.

Cine vrea imigranţi să voteze partidul care va intra în grupul PPE.

Cine vrea mai multă suveranitate şi mai multă forţă pentru România profundă nu are de ales altă variantă decât PSD&ALDE.

România nu are un partid suveranist, pentru că serviciile au avut grijă să căpuşeze toate mişcările creştine şi să le umple cu caricaturi ca Neamţu, Baconschi sau alte creaturi îmbrăcate în Hriştii închinării.

Eu și prietenii mei vom boicota Referendumul, care e o miză falsă, lipsită de raţiune constituţională şi cu o întrebare ilegală, cea legată de consultarea populară privind amnistia şi graţierea. Constituţia României interzice iniţiative cetăţeneşti pe acest domeniu al sentinţelor date de popor. Nu mai suntem în vremea Inchiziţiei şi a stâlpului lui Rudolf, în care masele erau convinse că, arzând Ioanele d᾽Arc, li se aprind căile spre neprihănire şi belşug.

Întotdeauna a existat Diavolul care s-a ascuns în cavaler al dreptăţii. Feriţi-vă, Duminică, de arătarea lui trufaşă în chip de salvator!

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă