7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialANAF și băncile inventează noi metode abuzive să ne ia banii din...

ANAF și băncile inventează noi metode abuzive să ne ia banii din conturi, baștanii analfabeți sunt lăsați în pace. De ce? | OPINIE

Într-o cârdășie foarte ciudată cu ANAF, împotriva proprilor clienți, băncile din România lucrează la un nou sistem care să permită golirea și mai eficientă a conturilor noastre.

Este adevărat, avem și o problemă de legislație abuzivă, dar aceasta este dublată și de o mentalitate greșită a celor care iau deciziile majore în marile bănci din România.

Mentalitatea slugarnică a bancherilor în fața statului permite ANAF să abuzeze cum vrea de banii oricărui român care are un cont în orice bancă din țară.

Marea problemă cu legislația românească este că permite unei instituții subordonată politic, să dispună de banii oricui fără ca decizia să trecă printr-un control al unui judecător. Adăugați la asta faptul că vorbim de o instituție condusă în ultima vreme numai de personaje dubioase care au ajuns inculpați și infractori în tot felul de dosare.

 În momentul de față ANAF poate decide, fără să dea socoteală nimănui, blocarea oricărui cont din orice bancă. Mai mult chiar, bancherii acceptă să lucreze împotriva clienților lor, extrâgând banii din conturi, în baza unei simple adrese de la ANAF.

Dacă ANAF a gresit, clientul băncii nu are decât să se judece cu statul trei ani și apoi să aștepte încă trei ani până când statul decide că îi dă bani înapoi.

Nu vă frecați la ochi, nu este o exagerare.

În acest moment băncile acceptă, fără nicio obiecție, să vă golească toate conturile, dacă primesc o simplă hârtie de la ANAF. Unele dintre ele nici măcar nu catadicsesc să vă informeze. Veți constata că nu mai aveți niciun ban când nu puteți să plătiți cumpărăturile la supermarket. Sunt mii de cazuri în care suma datorată a fost extrasă automat, la cererea ANAF, de mai multe ori, din mai multe conturi. Pur și simplu e un jaf necontrolat de nimeni.

Este firesc ca băncile să colaboreze cu statul pentru recuperarea unor datorii. Dar nu în orice condiții  și mai ales nu în condiții total abuzive.

Băncile care dispun de resurse pentru a plăti pentru cea mai bună consultanță juridică pe care cineva o poate cumpăra și ar fi trebuit să lupte prin toate instanțele cu statul pentru a proteja interesele clienților lor.

Din motive ciudate, băncile au acceptat docile absolut toate propunerile statului, până la situația în care care au ajuns să execute ordinele ANAF, golind conturile propriilor clienți.

Zilele acestea, reprezentanții ANAF au anunțat că vor să fie și mai eficienți în jecmănirea românilor.


Urmariți subiectul și pe rețele sociale



Li se pare prea lungă procedura care implică, totuși, o adresă scrisă transmisă la bancă pentru golirea unui cont și vor să facă un sistem electronic care să ne extragă banii din conturi printr-o simplă apăsare de buton din sediul ANAF.

Ca de fiecare dată când statul a inventat o nouă metodă să se înfrupte din banii românilor, bancherii sunt încântați din nou să colaboreze împotriva intereselor propriilor clienți. Mă tot întreb ce primesc în schimb de la reprezentanții statului pentru această ”colaborare”.

Insist pe ideea că trebuie să existe un sistem eficient de recuperare a datoriilor statului, dar nu în condiții care sunt vecine cu haiducia și mai ales nu fără un control judecătoresc care să depisteze abuzurile.

Este o violare gravă a drepturilor constituționale faptul că o instituție politiazată și mafiotizată poate dispune cum vrea de conturile oricui. O instituție care excelează în atitudinea de ciumă pentru românii corecți, în contrast cu indiferența complice față de marii datronici și evazioniști ai României.

ANAF știe să inventeze metode și mai eficiente prin care să execute românii care își declară corect veniturile, dar nu vrea deloc să inventeze metode prin care să-i pună la plată pe cei care nu declară nimic.

Cum e posibil ca într-un stat să existe două categorii de cetățeni, unii care ajung să fie lăsați fără bani cu un click și alții care fac milioane peste milioane de euro fără să fie deranjați în vreun fel?

De ce ANAF nu caută nicio soluție pentru a verifica veniturile milionarilor analfabeți, șefi de clanuri țigănești care își răcnesc luxul obscen din palate opulente?

Cum este posibil ca același ANAF care vrea să golească orice cont al unui cetățean simpliu cu un click  să nu fie capabil să recupereze, de ani de zile, de la un șmecher ca Voiculescu, un prejudiciu uriaș care face cât datoriile a zeci de mii de fraieri cu conturile golite?

Cum e posibil ca ANAF să poată lua discreționar bani din conturile unui buticar amârât în condițiile în care societăți de stat cumulează datorii de miliarde fără ca să aibă vreun cont blocat?

Adevărul este că în acest moment, ANAF e o instituție care pur și simplu abuzează de românii corecți, în timp ce protejează toți mafioții și șmecherii care pur simplu fac munți de bani la negru. Este o atitudine indecentă și total anormală pe care bancherii o susțin fără rezerve.


Urmărește-l pe jurnalistul Mălin Bot și pe rețele sociale



 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă