12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBătaie de joc la TVR. Sărmăluţă, realizatorul principalului talk-show politic |...

Bătaie de joc la TVR. Sărmăluţă, realizatorul principalului talk-show politic | OPINIE

Conform ultimului raport prezentat în Parlament, TVR este pe marginea prăpastiei. Şi cum să fii pe marginea hăului şi să vezi că salvatorul tău e Ionuţ Cristache? Cum să crezi că mânuţa aia pe care o întindea la cerşit sarmale ar fi tocmai bună să te tragă din groapă?

Îl ştiţi pe celebrul analist politic Ionuţ Cristache? Cum? Nu-l ştiţi? E ăla care punea toate întrebările dictate de domn’ Profesor la conferinţele de la Cotroceni sau pe unde mai aveau ei de spălat vreun hoit. Pentru slugărnicia asta penibilă, cei de la Antena 3 i-au dat pe mână o emisiune săptămânală de umor, care, aşa cum era de aşteptat având în vedere calibrul mic al realizatorului, a fost scoasă din grilă pentru că avea audienţe penibile. De altfel, audienţele au fost singurele lucruri amuzante la acea emisiune de umor a “reporterului sărmăluţă”.

Cândva, acest mic şi trist jurnalist era autorul unor gafe antologice. În ultima perioadă, nici de acest lucru nu a mai fost în stare.

Rămân totuşi două momente penibile care l-ar fi putut recomanda pentru Arici Pogonici.

Prin 2013, Ionuț Cristache s-a dat drept consilier al primarului Neculai Onțanu și a cerut mai multe cantități de sarmale de la mai multe cârciumi pentru 1 Decembrie. Reprezentanții restaurantelor au semnalat cazul Poliţiei Locale a Sectorului 2, pentru că, evident, Cristache n-a reuşit să fie credibil. Împotriva jurnalistului Ionuţ Cristache de la Antena 3, Poliţia Locală a Sectorului 2 a făcut plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi escrocherie. De aici a rămas cu porecla “reporterul sărmăluţă”.

Al doilea moment jenant a fost cel în care acelaşi celebru viitor analist politic l-a dat grav bolnav, ba chiar internat la Viena, pe directorul STS, în iunie 2014. Cristache  a intrat de două ori în direct, şi a spus că este vorba despre o afecţiune care „i-a pus și în trecut viața în pericol” și, mai mult, a avansat o dată a externării: 17 iunie. Peste doar două ore, directorul STS, Marcel Opriş, intra sănătos tun în Palatul Parlamentului pentru a participa la lucrările Comisiei de Apărare. Potrivit unor surse din STS, reporterul sărmăluţă a sunat să confirme informaţia abia după ce aceasta fusese difuzată de două ori pe post.

Dacă Ionuţ Cristache a fost, practic, uşuit de la Antena 3, explicabil prin prisma audienţelor umoristice, decizia de a-l angaja pe Sărmăluţă ca moderator al principalului talk-show politic al Televiziunii Naţionale cred că ar putea fi catalogată ca fiind ineptă de-a dreptul şi o descalifică atât profesional, cât şi moral pe Irina Radu.

Cum să spui că ai „nevoie de un tânăr cu experienţă care să construiască, împreună cu o echipă, un nou produs de tip talk-show, adaptat nevoilor şi cerinţelor pieţei”? Băiatul ăsta n-are cum să fie nici măcar cerinţa Pieţei Matache.

Irina Radu justifică penibil această bătaie de joc la adresa celor care plătesc obligatoriu taxa radio-tv.

Eu solicit în mod public să ni se prezinte modul în care s-a făcut această angajare, dacă a existat un concurs conform prevedrilor legale şi cine sunt ceilalţi competitori ai lui Ionuţ Cristache. Aş mai vrea să ştiu pe ce perioadă este acest contract şi ce audienţă trebuie să aibă emisiunea pentru a fi menţinută pe post. Această solicitare îi este adresată atât Irinei Radu, cât şi Comisiilor de Cultură din Parlamentului Român.

Altfel, n-ar trebui să ne mai mire că, în 2015, TVR s-a clasat pe un jenant loc 6 la nivel naţional, fiind depăşită chiar şi de către RTV.

Stimată doamnă Irina Radu, dacă nu cumva sunteţi vreun fel de mătuşă a lui Sărmăluţă, poate veţi recunoaşte măcar în oglindă că principalul talk-show politic al zilei nu poate fi făcut de un jurnalist cu doar 8 ani de meserie şi tot atâţia de slugărnicie.

Dacă v-aţi uita la televiziunile de afară, CNN, BBC, etc., aţi putea vedea că astfel de emisiuni sunt făcute de jurnalişti cu peste 20 de ani de meserie şi peste 50 de ani de viaţă. Bine, pentru acest talk-show cred că vă puteaţi uita şi în propria curte.

Dar nu vă uitaţi, pentru că trebuie să fiţi mult mai atentă la scaunul pe care staţi. Mă aştept totuşi să şi plătească cineva pentru acest eşec evident. Dar nu tot noi ăştia care vă plătim deja salariile !

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă