13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCâte accidente de muncă au avut loc la ArcelorMittal de la începutul...

Câte accidente de muncă au avut loc la ArcelorMittal de la începutul anului

Pe platforma siderurgică a ArcelorMittal din Galaţi au avut loc zece accidente de muncă, în primele patru luni ale acestui ani, tot atâtea câte au fost în 2014, potrivit datelor statistice prezentate de conducerea combinatului, relatează Mediafax

Conducerea Combinatului ArcelorMittal din Galaţi a organizat, marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, o dezbatere cu angajaţii în cadrul căreia a fost prezentată situaţia accidentelor de muncă din ultimii zece ani de pe platforma siderurgică.

Citește și: Negocieri tensionate la ArcelorMittal Galați

Astfel, potrivit datelor ArcelorMittal Galaţi, în rândul propriilor angajaţi, precum şi ai firmelor terţe de pe platforma siderurgică a combinatului, în anul 2006 s-au înregistrat opt accidente de muncă, în 2007 – trei, în 2008 – două, în 2009 – tot două, în 2010 un singur accident. Totodată, în decurs de trei ani – 2011, 2012 şi 2013 – nu a fost niciun accident de muncă, în timp ce în 2014 a fost vorba despre zece accidente de muncă, dintre care două mortale. În doar patru luni însă, anul acesta, s-au înregistrat tot zece accidente de muncă la ArcelorMittal Galaţi.

“Anul 2015 nu a început bine, pentru că am avut aproximativ acelaşi număr de accidente ca în întreg anul 2014. Unul din acestea a fost mortal, motiv pentru care regretăm foarte mult. În 90 la sută din cazuri credem că accidentele ar fi putut fi evitate, pentru că ele sunt legate de comportament, dar comportamentul nu doar al muncitorilor, ci şi al managementului care trebuie să definească reguli pe care muncitorii să le respecte, iar managerii trebuie să ofere mijloace, resurse oamenilor astfel încât aceştia să respecte aceste reguli. În 10 la sută din cazuri, accidentele sunt legate de starea necorespunzătoare a echipamentului. În privinţa numărului mic de muncitori care ar putea fi o cauză a accidentelor, nu este cazul, pentru că în 90 la sută din accidente, la locul accidentului, în afară de victimă, mai erau unu-doi colegi de faţă. Dezamăgitor este că putem avea situaţii în care un coleg poate face o acţiune riscantă, iar ceilalţi colegi nu îl opresc, nu îi spun nimic”, a declarat directorului general al combinatului Arcelor Mittal Galaţi, Bruno Ribo.

Potrivit acestuia, principalele cauze care au dus la producerea accidentelor sunt nerespectarea măsurilor de securitate la locul de muncă, neînţelegerea riscurilor, dar şi o insuficientă pregătire în privinţa regulilor de securitate a muncii.

Citește și: Accident de muncă la Combinatul ArcelorMittal Galaţi

Bruno Ribo a adăugat că la nivelul combinatului a fost definit un set de acţiuni pentru prevenirea producerii de accidente de muncă, iar în ultimii cinci ani s-au investit aproape 33 de milioane de euro în programe şi măsuri de securitate la locul de muncă.

Combinatul ArcelorMittal din Galaţi are aproximativ 6.500 de salariaţi.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă