6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCine ne scapă de ăştia?

Cine ne scapă de ăştia?

Pentru ca alţii să creadă în tine e necesar ca tu însuţi, cel dintâi, să crezi în tine: iată o maximă politică elementară. Oare cei de la ARD nu au învăţat-o?

Crin Antonescu criticat deschis de An­drei Chiliman la lansarea candidaţilor USL Sector 1, Bucureşti; disidenţă pe faţă a candidaţilor respectivi, precum Tă­ri­ceanu şi Orban, faţă de conducerea cen­trală a PNL, fără ca aceasta să poată re­acţiona altfel decât prin absenţă – se pa­re că, în fine, unii liberali importanţi în­cep să-şi dea seama de coşmarul pe care l-au întreţinut şi crescut, numit Crin An­tonescu, şi care ameninţă să devină coş­marul întregii ţări. Ba ei chiar acţionează. Aţi mai văzut vreodată, cu o lună înainte de alegeri, la vreun partid creditat cu victoria, ca una dintre cele mai im­por­tante filiale să-l atace virulent pe liderul suprem? „Războiul stupid al de­clara­ţiilor împotriva ambasadorului SUA, a lui Merkel sau Barroso ne aruncă în ri­dicol”, a afirmat Chiliman. Nici Băsescu nu putea vorbi mai limpede. Despre ce alt lider important de filială vă mai amintiţi ca, în plină campanie electorală, să fi susţinut că cel care are conducerea partidului său e mai rău, moral şi in­te­lectual, decât adversarul, în cazul de fa­ţă, Traian Băsescu? Faptul mi se pare fără precedent, el arătând criza profundă în care se afundă PNL şi, implicit, USL. Cri­ză căreia Antonescu i-a pus capacul hi­rotonisindu-l ca liberal pe Gigi Becali, fu­gind sub aripa baronului Dragnea von Teleorman, specialistul în fabricarea de voturi, şi sugerând totodată, într-un mo­ment pesemne de clarviziune, că liberalii români ar putea să-şi părăsească actuala familie politică afiliindu-se PPE. De par­tea cealaltă, la PSD, vedem un Ponta tot mai incapabil să conducă eficient gu­ver­nul. Raportul MCV din acest an va fi ne­gativ, mai ales după „încântătoarele” no­minalizări la şefia DNA şi a Parchetului General făcute de protejata lui Voi­cu­lescu; apoi Oltchim rămâne neprivatizat, iar TAROM şi-a pierdut într-o săptămână managerul străin – asta ca să evocăm numai ultimele eşecuri ale unei guvernări care bate recordul ineficienţei într-o ţară în care guvernele eficiente au fost o ra­ritate.

Pe scurt, USL scârţie din încheieturi, iar efortul de a „aspira” din toate părţile ori­ce – de la „verzii” lui Cernea la Partida Romilor şi de la PNŢCD-ul lui Ciorbea la Becali – nu face decât să ilustreze fra­gilitatea acestui „colos cu picioare de lut”.

Citeşte continuarea în Revista 22.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă