21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum a pățit-o doamna Gabriela Firea exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu |...

Cum a pățit-o doamna Gabriela Firea exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu | OPINIE

Primarul PSD al Capitalei, doamna Gabriela Firea, e din categoria politicienilor care nu știu să extragă concluzii inteligente din istoria ceaușistă a României.

A făcut exact ca Ceaușescu și a pățit exact ca sinistrul dictator comunist la prima zăpadă serioasă.




După modelul ceaușist al cultului personalității, doamna Gabriela Firea s-a gândit să exploateze povestea cu deszăpezirea. Așa că a procedat exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu, încercând să producă imaginea că ea este în tot și în toate câte mișcă sub soare în administrația Capitalei.

Doamna Gabriela Firea s-a agitat să se pozeze printre bascule și alte utilaje de deszăpezire. Apoi a organizat veritabile ședințe de partid, ca la Biroul Organizației de Bază a Partidului Comunist, în care toți directorii regiilor din subordinea Primăriei Capitalei au fost chemați să-i ridice osanale.

După modelul comunist stalinist a și găsit niște directori pe care să îi declare vinovați de incompetență la televizor, ca să-i destituie apoi în fața poporului.




Totul pentru a arăta că ea și numai ea deszăpezește Capitala.

 

A plusat cu tot felul de declarații la fel de comunisoide în care s-a lăudat singură. Televiziunile pe la care a lucrat și altele care au alte interese legate de banii gestionați de doamna Gabriela Firea au declanșat o campanie de propagandă, exact așa cum făceau în perioada comunistă ”organele de presă” ale PCR care nu mai știau cum să-i facă lui Ceaușescu cultul personalității.

Ceaușescu era în tot și în toate și pentru toți românii ”tovarășul” era unicul capabil să conducă regimul pe ”cele mai înalte culmi ale progresului”. Totul se făcea în numele ”celui mai iubit fiu al poporului” și toate aberațiile regimului s-au lipit în mentalul colectiv de Nicolae Ceaușescu.

Acest lucru simplu de înțeles pentru orice persoană cu inteligență peste medie i-a scăpat doamnei Gabrielei Firea când s-a decis că zăpada e un prilej bun pentru a-și face puțin cult al personalității, după modelul ceaușist.

Nu i-a trecut prin cap doamnei Firea că e imposibil pentru orice administrație, mai ales pentru una putred de coruptă și siderant de incompetentă, să gestioneze perfect orice situație ieșită din comun.

Deși era la mintea cocoșului că într-un oraș ca București nu se poate face o deszăpezire decentă, din foarte multe motive, dacă ninge mai puternic, doamna Gabriela Firea a ținut morțiș să defileze pe la toate televiziunile pentru a ne explica pe un ton țâfnos că ea și numai ea deszăpezește perfect, așa cum nciodată nu s-a întâmplat în București.




Doamna Firea a fost atât de naivă (nu îmi permit să-i spun curcă pentru că nu se cuvine să vorbim atât de tabloid, despre o doamnă, într-un editorial) încât nu și-a dat seama că dacă Dumnezeu dă o zăpadă puțin mai mare, pe care nu are cum să o gestioneze, toată frustrarea bucureștenilor afectați de nămeți se va îndrepta numai și numai cătrea ea.

Asta pentru că ea le-a spus tuturor, într-o campanie de imagine aproape isterică, faptul că numai și numai ea răspunde de nămeți, că ea o face perfect și că ea și numai ea este cel mai bun primar pe care Capitala l-a avut vreodată.

Este exact ce a pățit Nicolae Ceaușescu în 1989.

Când a fost asasinat de Ion Iliescu aproape că nu a existat român care să nu se bucure că odiosul dictator a fost împușcat ca un câine în ziua de Crăciun. Acum nu ar mai reacționa la fel mulți dintre cei care au sărit în sus de bucurie când au auzit despre execuția lui Ceaușescu. Unul dintre motive este faptul că ultimii 27 de ani ne-au artătat că un întreg sistem cu zeci de mii de securiști și activiști odioși comuniști a produs toate aberațiile care au generat toată ura descărcată în capul lui Ceaușescu în 1989.

Desigur, asta nu îl face pe Ceaușescu nevinovat, dar este o lecție simplă a istoriei care a arătat că dacă un lider își asumă numai el tot ce ține funcționarea unui sistem pe care îl conduce, va ajunge să deconteze tot el, pe persoană fizică, toate greșelile din acel sistem, chiar și pe cele despre care habar nu avea.




Am documentat un reportaj video depsre deszăpezire în dimineața aceasta și fac asta la fiecare zăpadă serioasă, în București, în ultimii șase ani. A fost aceeași mizerie din fiecare an, pentru că sistemul care se activează în situația asta este același sistem corupt și incompetent preluat de Firea de la inculpatul Oprescu. Primarul inculpat a preluat și el mizeria de la alții. Firea nu a fost un administrator mai prost ca Oprescu, dar nici mai bun.

A crezut doar că e mai șmecheră și că poate să-și tragă un profit de imagine dacă joacă frumos teatru cu iz comunist pe la televiziuni, mimând competența, controlul unic și total al situației.

A nins mai mult și astăzi dimineață toată lumea o înjura pe ea și numai pe ea.

Cineva din anturajul doamnei Firea mi-a mărturisit că primărița PSD se vizează, în cele mai ascunse și fierbinți vise politice, următorul președinte al României și că de aceea este atât de disperată cu operațiunile de imagine.

Dacă e așa, ar face bine să pună mâna pe cartea de istorie și să încerce să priceapă ceva din experiențele nefaste ale celor care au condus statul român în istoria recentă sau chiar mai veche.






Pe aceeași temă.
Reportaj VIDEO. UPDATE: Zeci de utilaje stau in fața Guvernului. Gabriela Firea mimează prea zgomotos deszăpezirea. Ce nu se vede în propaganda TV a primăriței PSD | GALERIE FOTO

Supraaglomerare la metrou, din cauza zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp ce stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

 Bucureștenii fac slalom printre nămeți. Angajații Primăriei Capitalei refuză să explice cum se face deszăpezirea stațiilor de autobuz din București. Firea dă vina pe firmele de salubritate | FOTO + VIDEO



 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă