12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialDai codul PIN și cardul tau interlopului din cartier? | OPINIE

Dai codul PIN și cardul tau interlopului din cartier? | OPINIE

Infractorul Liviu Dragnea, președintele penal al PSD, știe că oricât ar părea de anormal pentru oameni normali, sunt mulți naivi care chiar ar da codul PIN și cardul interlopului din cartier, dacă acesta le livrează o poveste credibilă.

De fapt, el chiar s-a îmbogățit, dincolo de orice limită a decenței, folosind modul acesta de operare ani de zile prin județul Teleorman. Acum se pregătește să teleormanizeze România cu acest mod de operare.

În limbajul găștilor de cartier termenul care definește ”povestea credibilă” e ”vrăjeală”.

E un concept pe care îl pricepe bine fiul milițianului din Gratia, baronul de Alexandria cocoțat în politică până la vârful celui mai mare partid al patriei. E conceptul pe care își bazează Dragnea toată strategia electorală pentru alegerile parlamentare. L-a testat cu succes în județul natal, s-a pricopsit folosindu-l și dacă știe că succesul e garantat aplică acum rețeta la scară națională.


Citește și editorialul: Dragnea este tâlharul care ajută bătrâna să treacă strada cu gândul să-i fure portofelul | OPINIE



Oricât vi se va părea dumneavoastră de absurd să dați codul PIN bătăușului din stradă, să știți există chiar în blocul unde locuiți câțiva naivi care chiar ar face așa ceva foarte ușor cu vrăjeala potrivită.

Hotârât să obțină majoritatea la aceste alegeri parlamentare, ceea ce este un fel de cod PIN de acces la conturile statului, președintele infractor al PSD a conceput câteva vrăjeli de campanie cu care speră să fraierească electoratul credul să-i acorde iar votul.

Dragnea povestește cum va construi partidul lui spitale, cum va reforma administrația, cum va face autostrăzi și ne invită să credem cu toții în el și în România. Vine cu vrăjeala asta, culmea, după patru ani în care PSD a guvernat și nu a făcut nimic din toate acestea.




Deși partidul pe care îl reprezintă are listele burdușite cu penali care au furat pe rupte, el însuși e infractor aflat în suspendarea executării pedepsei penale și în jurul lui gravitează alte partide controlate de penali, baronul de Teleorman vine ”la vrăjeală” cu tot felul de proiecte prin care își ia angajamentul că banii publici vor fi administrați în interesul public.

Situația e chiar ridicolă pentru orice român cu inteligență peste medie, care vede acum că omul responsabil de sărăcia lucie din Teleorman susține că ar fi capabil să aducă prosperitate în toată România.

Nu i-a ieșit cu un județ, dar vrea să ne convingă că are proiecte care vor schimba o țară?

Sunt doar vrăjeli cu care Dragnea știe că își va asigura votul electoratului captiv PSD.  Este vorba despre acel electorat iliescian care, de fapt, nu a ieșit niciodată din logica alegerilor comuniste, dispus să creadă orice îi spune patridul sau conducătorul iubit, dictator sau infractor.

Un electorat care însă nu mai e suficient de numeros pentru a-i asigura victoria, asa cum se întâmpla în 1990 când îl alegea pe Iliescu și ne distrugea startul în normalitate. Un electorat care poate să ne influențeze soarta numai dacă noi permitem ca asta să se întâmple.

Infractorul Dragnea știe bine că pentru a-și atinge scopul nu e suficient să mobilizeze electoratul PSD la urne cu ”vrăjelile” care i-au mers și când aducea la sapă de lemn județul Teleorman ca să-și umfle el averea. Are nevoie să provoace tot felul de ambuscade politice și scandaluri fabricate care să distragă atenția de la tema principală a acestor alegeri.

Scandalul lui Soros care ar vrea să controleze România este o altă vrăjeală menită să împingă fostul electorat al lui Vadim în brațele altui penal, inculpatul Sebastian Ghiță care controlează Partidul România Unită, o construcție politică gândită tot de PSD pentru a-și mai trage niște voturi indirect.

Ghiță este acum, prin PRU, un fel de ”bidon” electoral pentru Liviu Dragnea și nu e singurul satelit al PSD care adună voturi tot pentru acest partid.
Povestea cu majorările salariale este altă perdea de fum menită să ocupe dezbaterea electorală, pentru a reduce la minim spațiul alocat discuțiilor despre singurul lucru care contează la aceste alegeri.

Orice discuție despre orice fel de proiect, indiferent de cine este propus, este irelevantă dacă grupului infracțional organizat din politică i se permite să-și conserve influența în zonele de decizie din instituțiile statului și să-și perpetueze prezența la vârf în Parlament sau la Guvern.

Înainte de a susține un proiect de guvernare sau un prim-ministru diferit de ceea ce am văzut în ultimii 27 de ani este foarte important să spunem hoților că vremea lor s-a terminat și să deparazităm statul de șmecherii care ne-au furat în toți acești ani dreptul să trăim într-o țară normală.
Asta nu se poate face cu partide conduse de infractori sau de persoane care nu mai știu ce să facă pentru a-i proteja pe cei care au probleme cu legea.

Toți liderii politici care au probleme penale sau au apărat penali sunt, de fapt, clone ale infractorului Dragnea și nu vor ezita să se alieze cu acesta după alegeri, pentru a folosi în gașcă puterea astfel dobândită. Nu contează ce dușmănii anterioare au avut, pentru că acum e în joc supraviețuirea lor și vor face front comun ca să supraviețuiască. De altfel, dacă privim bine în trecut vedem că au mai fost în găști constant în ultimii 27 de ani.

 

Din dosarele DNA în curs aflăm că, de fapt, când s-au certat s-au certat numai pentru că unii nu puteau să fure cât voiau din cauza altora.




Singurul lor scop comun acum este să poată fura mai departe sub protecția imunității pe care o asigură o majoritate controlată de ei, chiar dacă mimează că sunt pe poziții divergente.

Oricine înțelege acest lucru, la fel cum ar înțelege bine că nu poți da codul PIN al cardului interlopului din cartier indiferent cu ce vrăjeli vine,  ar trebui să se mobilizeze la vot în 11 decembrie. Este ziua în care putem pune punct ”vrăjelii” cu care suntem tratați de 27 de ani.

Dacă nu ne mobilizăm atunci, știind bine despre ce este vorba, degeaba vom protesta apoi ca englezii șocați de Brexit sau americanii supărați că Trump e președinte. Votul este util într-o democrație infinit mai mult decât protestele. Demonstrațiile de după ce aflăm că decizia luată e cea mai proastă decizie posibilă sunt inutile. Votul este, de asemenea, mult mai util decât protestele care au provocat schimbări mari la un anumit moment.

Degeaba am ieșit în stradă cu zecile de mii pentru a da de pământ cu guvernul Ponta, după dezastrul #Colectiv, dacă nu ieșim la vot în decembrie și permitem ca #aceeașimizerie să ne controleze iar destinele încă patru ani.



Intră în contact cu jurnalistul Mălin Bot pe rețele sociale:

 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă