8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialDoctorul în cafteală Florentin Pandele este un simbol al hidoșeniei degradării universitare...

Doctorul în cafteală Florentin Pandele este un simbol al hidoșeniei degradării universitare | OPINIE

Dublu doctorul Florentin Pandele a fost filmat în timp ce dădea capete în gură unui cetățean, într-o parcare, ca un interlop de Ferentari. Cât de jos sunt toți cei care au umplut școala doctorală cu analfabeți, corupți, hoți și bătăuși de drumul mare?

Priveam pe Facebook imaginile cu ilustrul primar din Voluntari acționând ca un bătăuș dintr-o gașcă de cartier și mă întrebam câți dintre cei care se uită la ele știu ce performanțe uluitoare are Florentin Pandele în școala doctorală românească.

Mă mai întrebam oare ce gândesc cei care au muncit ani de zile pentru doctorat și au ajuns pe picior de egalitate academică cu un asemenea ins grobian.

Aceste imagini demonstrează adevăratul nivel ”intelectual”, mentalitatea de dincolo de mască și educația rudimentară a unui individ care într-o țară normală era cel mult instalatorul pus să desfunde conductele colmatate din subsolul vreunei universități sau lucrătorul de la salubritate care venea să ridice gunoiul de la facultate.

În România un astfel de individ a reușit să profite de o veritabilă piramidă a imposturii și hoției academice pentru a se deghiza în ceva ce nu este.




Modul fulminant în care a evoluat ”cariera academică” a primarului bătăuș este elocvent pentru a descrie exact dimensiunile depravării morale care a cuprins sistemul universitar românesc cu totul, pentru că Pandele și mulți alții ca el, de la Ponta la Oprea, nu s-au făcut singuri doctori. Au fost beneficiarii unui întreg sistem putred de corpt și complet imoral care a distrus cu totul ideea de performanță academică.  

Nebunia academică l-a apucat după ce a fost ales primar, în anul 2000.

Florentin Pandele a reușit, în paralel cu exercitarea funcției de primar, să facă a doua facultate, două mastere și două doctorate. Prima facultate absolvită era Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân” Constanța, Facultatea de Navigație, promoția 1984.

Până în 2004 deja era absolvent al unei Facultăți de Drept de la o universitate privată și cu un master la activ. Tema lucrării de master: „Controlul, expertiza şi securitatea alimentarã în agroturismul ecologic”. A absolvit apoi, în anul 2005, Colegiului Național de Apărare. Ulterior a urmat cursurile de Masterat Securitate și Apărare Națională din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”, Facultatea de Comandă și Stat Major.

În anul 2007 mardeiașul Pandele a obținut titlul de Doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, cu tema “Coordonate Juridice și strategii privind navigația maritimă”, la ditamai Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. În iunie 2008 ilustrul primar de Voluntari a obținut al doilea titlu de doctor. Denumirea exactă a titlului academic este Doctor Doctor în științe Militare “Universitatea Națională de Apărare”, având ca temă de doctorat „România și noile provocări generate de integrarea europeană”.

Citești CV-ul academic al primarului din Voluntari, privești imaginile cu același ins dând capete în gură unui cetățean într-o parcare și te iei cu mâinile de cap.

Realizați despre ce vorbim? Ditamai Academia de Poliție și Universitatea Națională de Apărare au dat cel mai înalt titlu academic universitar unui bătăuș de cea mai joasă speță.




Tehnic știm cum a fost posibil ca un mardeiaș să ajungă dublu doctor. A plagiat masiv.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a dat verdict de plagiat în luna octombrie.

Știrea plagiatului a fost intens mediatizată și apoi s-a așternut liniștea peste cazul lui Pandele, până când acesta a fost filmat dând capete în gură și Poliția a anunțat că a deschis un dosar penal pentru loviri și provocare de scandal.

La fel ca după toate verdictele de plagiat ale tuturor marilor impostori de pe scena politică românească, nici după verdictul lui Pandele nu am auzit să se întâmple nimic cu instituția care a permis hoția academică. Toate universitățiile transformate în tarabe pentru bișnița cu doctorate funcționează nestingherite și nu vedem pe acolo demisii sau demiteri în masă.

Asta înseamnă că, deși sunt retrase câteva titluri acordate unor impostori, bișnițarii de doctorate nu pățesc nimic și pot oricând să transforme alt analfabet bătăuș într-o somitate academică, exact așa cum s-a procedat înainte de 1989 cu Elena Ceaușescu devenită savant de talie mondială.

Pentru că nu s-a făcut la timp o reformă morală în universități și au rămas acolo tot felul de lichele, am ajuns în situația în care constatăm că e putred tot în mediul academic românesc.

Este o stare de fapt hidos de imorală. Sunt batjocoriți toți cei care au obținut titlul de doctor onest și muncind din greu. Din zona acestor oameni trebuie să vină un val de revoltă care să măture din universități pe toți bișniarii de titluri acedemice, pentru că au diluat cu totul ideea de valoare și elite.

PS. Ilustra doamnă primăriță Gabriela Firea nu are nicio vină, desigur, pentru capetele pe care le dă în gură soțul dânsei, noaptea, prin parcările din Voluntari și București. Am aflat recent, dintr-o sursă sigură, că nu i-a plăcut deloc cum am descris-o în editorialul ”Țața Firea față cu reacțiunea de pe Facebook. Primărița PSD seamănă tot mai mult cu un prim-secretar PCR”.

Vreau să-i mulțumesc public, pe această cale, doamnei Gabriela Firea pentru că nu i-a spus domnului Pandele cât a supărat-o editorialul meu. M-a protejat. Vă dați seama că venea domnul dublu doctor în Ordine Publică și Apărare să-mi dea și mie un cap în gură, un pumn în nas, o bâtă în freză, niște răngi pe spinare.

De acum încolo măcar știm la ce să ne așteptăm toți cei care îndrăznim să deranjăm și cu o floare acest minunat cuplu al politicii românești, nu ne mai ia prin surprindere.



 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube



 

 

 

 

Cele mai citite

Conflict de proporții în lumea afacerilor implicând nume mari din industria financiară și a investițiilor. La centru disputei se află folosirea numelui comercial „Lion...

Un conflict de proporții în lumea afacerilor a ajuns pe rolul instanțelor din România, implicând nume mari din industria financiară și a investițiilor. În...

Ucraina pune sub asediu orașul Belgorod din Rusia: Școlile și centrele comerciale se vor închide

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, ţinta unor atacuri persistente dinspre statul vecin Ucraina, a anunţat sâmbătă închiderea pentru următoarele zile a centrelor comerciale şi...

Declarațiile vamale de export ce se făceau pe hârtie se vor face în sistem automatizat

Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu unul nou - Sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă