7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDragnea, abandonat de SRI și BOR | OPINIE

Dragnea, abandonat de SRI și BOR | OPINIE

Mecanismul complicat de putere din România nu înseamnă doar forța formală conferită de Executiv și Legislativ. Pe lângă puterea judecătorească, oficială, și cea subterană laică a SRI, dar și cea informală divină a BOR complotează pentru a-l ajuta pe Dragnea să înțeleagă că timpul lui s-a scurs.

 

Răzgândirea lui Victor Ciorbea, așa-zisul Avocat al poporului, care a decis, totuși, să atace la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență toxice ale trioului Dragnea – Grindeanu – Iordache, nu este decât ultimul act al unui lanț de evenimente complex și eficient.

Primul semn că statuia de învingător a lui Dragnea începe să se crape a fost vizita președintelui Iohannis la CSM acum două zile, miercuri dimineață. Imediat după, șefa CSM a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu existența unui posibil conflict între puterile statului. Pentru Dragnea, poate mai mult decât pentru oricine, a fost un semnal de rău augur: mulți se îndoiau de integritatea acestui nou CSM înainte ca acesta să funțcioneze. Cu toate acestea, la prima provocare importantă, Consiliul Superior al Magistraturii a făcut ce trebuie. Iar șeful PSD trebuie să fi simțit lovitura în plex.

Tot puterea judecătorească, de data asta prin procurorul general al României, a mai aplicat o lovitură grupului infracțional politic organizat de la PSD atunci când a decis să ceară încetarea detașării procurorilor Schmidt-Hăineală și Sima la Ministerul Justiției.

Practic, astfel, Florin Iordache era lăsat fără instrumente de lucru, Sima fiind un jolly joker al procesului de elaborare a OUG-urilor. Se întâmpla acum o zi, joi.

Tot ieri, joi, președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a dat un mesaj subtil, dar foarte tăios. Atunci când a spus că “toată lumea din instituţiile de forţă a avut toate informaţiile necesare. La MAI s-a ştiut foarte clar când, unde și ce grupuri se pregătesc pentru a sparge demonstraţia”, Iohannis a arătat că SRI a trimis pachete de date relevante acolo unde era nevoie, deci și la MAI, dar și la Cotroceni. Practic, nu doar că președintele a desființat-o pe ministra fostă secretară la Videle, dar i-a transmis lui Dragnea că Serviciul Român de Informații a ales tabăra cu care joacă. Iar această tabără nu e a șefului PSD.

Și tot ieri, Prea Fericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a închis cercul: printr-un mesaj postat de Basilica (agenția de presă a BOR), PF Daniel a arătat că“există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeuși care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite”.

Într-o traducere foarte transparentă, “patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite” nu-i pot fi atribuite decât lui Dragnea ca șef al partidului care promovează ordonanțe de urgență care dezincrimează abuzul în serviciu cu scopul singular al furtului.

Iar la acest mesaj, șeful PSD nu poate decât să ofteze: pe 16 noiembrie 2014, același patriarh a spus că “în istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea și unitatea națională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar și prin oameni străini de neamul nostru”.

La douăsprezece ore de la rostirea acestor cuvinte, “omul străin de neamul nostru”, Klaus Iohannis, devenea președintele României în defavoarea neaoșului Victor Ponta.

Azi, Dragnea este pe lista neagră a sute de mii de români care ies în fiecare seară în stradă, pe lista neagră a UE și SUA, pe lista neagră a Justiției, a SRI și chiar pe toaca BOR.

Dragnea, e game over. Go home, you bullshit!

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă