20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFirea are zero realizări pentru București. A realizat ceva pentru coafeza personală:...

Firea are zero realizări pentru București. A realizat ceva pentru coafeza personală: o excursie în Israel, ”ca fetele” | OPINIE

Au trecut șase luni de când Gabriela Firea câștiga pentru PSD Primăria Generală București promițând marea și sarea bucureștenilor. Cei mai naivi au votat-o în draci, înghițind toate găluștile electorale pe care le-a servit Firea în campanie.

După alegeri primărița PSD nu a reușit să facă absolut nimic pentru a onora măcar una dintre promisiunile electorale. S-a remarcat doar prin ”țățisme” demne de o primăriță de comună.

Bilanțul primelor șase luni de mandat Firea în București este zero barat.

Nimic din ce a promis în campania electorală candidata PSD nu a fost demarat măcar, după ce Gabriela Firea s-a văzut cu voturile în urne și cu sacii în căruță.




Firea nu a aplicat nicio măsură pentru rezolvarea traficului aglomerat, deși în campanie susținea că are tot felul de soluții pentru a ameliora situația. Problema transportului în comun a rezolvat-o și mai bine, obligând personalul RATB să accepte oamenii fără adăpost în tramvaie, autobuze și troleibuze.

Așa s-a gândit primărița PSD că este mai convingătoare în demersul de a determina bucureștenii să lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun.

A rezolvat și problema termoficării, aproape la mustață.

Atât de bine a gestionat situația încât bucureștenii au fost pe punctul să rămână fără căldură din pricina datoriilor neachitate către furnizori. Și putem continua așa cu toate promisiunile făcute de Gabriela Firea în campania electorală.

Pur și simplu primărița PSD nu a reușit să schimbe în bine nimic, în șase luni, în București.

A făcut, în schimb, mult circ de câte ori a avut ocazia expunând un țățism vorace. Realizări zero, circ peste măsură, la asta se reduc primele șase luni de mandat PSD ale Gabrielei Firea.

În culise, Gabriela Pandele Firea a mai făcut tot felul de lucruri, demne de o primăriță de comună, care trădează o meschinărie jenantă, sub  orice critică.

Reporterii ”România liberă” au descoperit cum a tocat Firea sume babane din bani publici pentru a se plimba în Israel cu prietenele, ca fetele.

Am mai aflat cu ocazia asta că amicele doamnei Gabriela Firea au devenit consilieri personali după ce candidata PSD a câștigat fotoliul de primar promițând bucureștenilor marea și sarea. Printre ele este și fosta șefă de cabinet a soțului, Florentin Pandele. Logica e foarte simplă: cineva trebuia să transfere eficient tot know-how-ul aflat în spatele primarului de succes din Voluntari.
Rețeta secretă care l-a păzit până acum pe domnul Pandele de probleme judiciare trebuia urgent transferată doamnei Firea.

Cine altcineva putea să o facă mai bine?




Printre ”consilierele” personale ale doamnei Firea se află și fosta coafeză de la Antena 3. Mulți au râs când au aflat că primărița PSD și-a luat după ea coafeza la primărie. Mie mi se pare normal. Dacă nu e capabilă să rezolve vreo problemă serioasă a orașului, măcar să poată rezolva urgent și eficient un permanent, un păr pe bigudiuri, sprâncenele prea stufoase, mustăcioara sau vreo șuviță rebelă.

Dacă își dă seama doamna Firea, în miezul zilei, la primărie, că se impune neapărat și urgent un întins cu placa? Nu este normal să aibă aproape coafeza care să-i rezolve problema imediat?

Excursia cu fetele în Israel mai are un aspect interesant. Arată sincronizarea prefectă între administrațiile din București și Voluntari. Primarii Firea și Pandele și-au sincronizat perfect agendele pentru a merge împreună în Țara Sfântă, unde a ajuns și fosta producătoare a fostei vedete TV, de la Antena3.

Și asta nu e singura excursie ”cu fetele”. România liberă a mai dezvăluit tot marți că o excursie similară a mai avut loc la Viena. Totul pe bani publici, mii de euro din taxele plătite de bucureșteni. Taxe plătite și de cei care au votat-o pe doamna Firea, dar și de cei care nu au votat-o sau nu au votat deloc.

Cine nu votează, nu contează, dar plătește cu certitudine facturile rezultate din modul cum s-a votat.

Factura plătită de toți bucureștenii e clară la șase luni de mandat Firea: zero realizări, zero schimbări în bine pentru oraș. Numai schimbări în bine pentru Firea și gașca ei de prietene. E modelul tipic de administrație marca PSD pe are îl vom vedea aplicat cu succes și în guvernarea Dragnea.

Nu-i spun ”Guvernul PSD” pentru că Dragnea nu pune un guvern discutat la partid. Omul, ca un baron sadea ce este, vrea un prim-ministru șeptelul personal docil, despre care are certitudinea că îi ascultă obedient toate ordinele, mai ales pe cele mai imorale și ilegale.



 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

 

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă