19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIisus şi gloata | OPINIE

Iisus şi gloata | OPINIE

Iisus Hristos, Cel ce a venit pe această lume ca REDEMPTOR MUNDI, a luat cu El toate păcatele lumii odată cu răstignirea Sa pe cruce. Nimeni din contemporanii Săi nu L-a văzut zâmbind, dar L-a văzut lovindu-i cu biciul pe fariseii şi neguţătorii din casa Tatălui Său, atunci când aceştia făceau negoţ acolo unde era loc de închină­ciune.

Cea care L-a aruncat pe Iisus pe mâna Justiţiei lui Ana şi Caiafa a fost gloata. Şi tot gloata L-a condamnat la moarte pe Mântuitorul nostru, în beneficiul lui Barabas. După ce, cu numai 5 zile înainte, aceeaşi gloată Îl primise cu flori şi frunze de palmier la intrarea Sa în Ierusalim. Ca pe un adevărat împărat! Numai că gloata nu știa că „Împărăția Lui nu era din lumea asta!“.

Când trăgea după El crucea grea de aproape 90 de kilograme, aceeaşi gloată a aruncat cu pietre în fiul lui Dumnezeu. L-a scuipat şi L-a umplut de ocară, aceeaşi gloată mizeră care-L divinizase cu câteva zile în urmă. Aceeaşi mulțime care văzuse pe viu minunile înfăptuite de Mântuitorul lumii.

Înălţat fiind pe cruce, Iisus l-a întrebat pe tâlharul care şedea de-a dreapta Sa dacă el crede în împărăţia Tatălui Său. Tâlharul a spus: DA! „Vei păși alături de mine în casa Tatălui meu!“, i-a spus Hristos.

Credeţi că tâlharul dusese o viaţă în post şi rugăciune? Sau în cinste şi iubire de semeni? Nicidecum, dar l-a salvat CREDINŢA! Credinţa în Iisus, în învierea Sa şi în împărăţia cerurilor! Pentru care nu trebuie să strângi averi materiale. Ci fapte bune pentru semenii tăi în lumea asta! În același mod a fost salvat și orbul din naștere în Duminica Orbului!

Cât despre gloată, Iisus a zis, pe când era biciuit şi mai apoi răstignit pe cruce: „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!“.

Sunt consternat când văd oamenii că devin din ce în ce mai isterici dacă spui ceva de marii meşteri făurari într-ale bugetului ţării. De la clasa politică românească nu ai să te mai aştepţi la ceva bun. Toţi sunt o apă şi-un pământ. Un lan de guşteri disperaţi după scaune, funcţii, pensii şi alte privilegii.

O gaşcă de netrebnici care siluiesc poporul român la orice oră din zi şi din noapte. Ca jurnalist, dacă ai curajul să te iei de tâmpeniile lor, devii automat vândut, decrepit, non-trendy sau, în cel mai bun caz, nebun scăpat de la sanatoriu.

Dacă îi spui unui Mihai Goțiu că doarme în Parlament, acesta ți-o retează brusc: „Dorm unde vreau eu!“. Dacă îi spui unui Liviu Dragnea de ce câștigă numai teleoltenii licitațiile de la buget, ți-o drege și dânsul brusc: „Pentru că sunt oameni competenți!“.

Pe de altă parte, oamenii simpli care-şi adulează călăii, adică victimele tuturor regimurilor postdecembriste, adică românii simpli, se simt tot mai singuri şi spun că-şi do­resc ca odraslele lor să nu mai locuiască niciodată în România.

„Să plece copiii oriunde văd cu ochii“, spun ei într-o „disperare“ vecină cu tragedia lui Sofocle. Nerealizând nicio clipă că societatea aşa cum este azi e şi creaţia lor. La fel ca şi Dragnea, Tăriceanu, Dan Nicușor, Bușoi sau Oana Guzgan.

Apropo de poporul adus în stare de disperare şi siluit la infinit: nu cred că acesta îşi va reveni curând! Poporul! Pentru că noi, ca naţiune, nici o lovitură de stat nu suntem capabili să facem dacă nu ne-o organizează alţii. Aşa că le transmit o veste domnilor guvernanţi: când vor termina de implementat toate reformele lor de tip european, sau nu, când vor fi făcut toate restructurările necesare şi când vor trece cu brio de nenumăratele crize economice, sociale, politice sau financiare şi se vor felicita între ei pentru asta, să ştie că nu vor mai avea popor căruia să-i transmită „marili realizări“. Va fi cel mult o populaţie de pripas, mulţumită că-şi primeşte raţia zilnică de soia!

Eu unul nu mai cred de mult că noi, ca naţiune, ne mai putem face bine. Prea am fost oropsiţi şi asupriţi de cei care au trecut peste noi. Prea am cedat uşor când un regim sau altul ne-a impus tot felul de reguli de nepermis în alte state civilizate. Dar parcă ne adaptăm prea uşor la rău, la perver­siuni morale, la turnătorii şi trădări.

Părintele Nicolae Steinhardt spunea din iadul în­chisorilor bolșevice: „Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți!“.

Prea mulți dintre creștinii care vor sărbători în câteva zile Paștele, din păcate, identifică smerenia cu statul în genunchi în fața ocârmuitorilor vremelnici. Smerenia e demnitatea creștină, și nu slugărnicia la cei mari.

 

Închei cu versurile unui poet român, scrise în anii comunismului biruitor:

„Iisus Cristos trecea prin sate

De-aproape două mii de ani

Şi se-ntreba ce vânt mai bate

De nu mai sunt deloc ţărani.

 

Secase apa în fântână,

Secase măduva în os,

Că om şi lucruri se îngână

Într-un lamento dureros.

 

Şi au venit să-l răstignească

Şi groapă i-au săpat în lut,

Dar pentru fapta lor câinească

Nici lemn de cruce n-au avut.

 

Cum una nu e, alta nu e,

Nici celelalte nu mai sunt

Şi n-au găsit ciocan şi cuie

Şi nici lopeţi pentru pământ.

 

Şi El, un om ca fiecare,

Dar şi un duh cum altul nu-i,

Simţea pustiul cum Îl doare

Mai mult decât osânda Lui.

 

Şi s-a rugat spre Cerul Tatăl,

Ca-n pragul altor mii de ani

Să moară spre-a-L renaşte,

iată-L

În milioane de ţărani!“

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă