13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialImunitatea lui Oprea și reptilele rapace care luptă pentru supraviețuirea speciei

Imunitatea lui Oprea și reptilele rapace care luptă pentru supraviețuirea speciei

Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre cei mai înfocați avocați ai mafiei din politică, va discuta cererea de ridicare a imunității lui Gabiel Oprea. Procedura a început luni, 5 septembrie 2016. Nu știm când va ajunge la final și dacă senatorii vor aproba cererea DNA.

Decizia nu e legată doar de soarta lui Oprea, ține de perpetuarea unei întregi specii care parazitează România.

Judecând după toate situațiile precedente în care senatorii au făcut scut în jurul unor colegi cu probleme penale, e previzibil deznodământul și în cazul lui Oprea.

Chiar dacă nu mai are puterea politică de odinioară, Gabriel Oprea rămâne un personaj important printre șmecherii care trag sforile în politică. A tras el însuși sforile atât de mult încât e strâns legat de toți cei care controlează acum majoritatea din Senat. Și-au împărțit între ei afaceri despre care nu vor să afle procurorii și au făcut atât de mult trafic de influență la nivel înalt încât sunt toți sortiți să supraviețuiască sau să moară împreună.

 

E o problemă de supraviețuire a speciei.

Dacă Oprea al avea o epifanie și s-ar decide să spună adevărul despre toate șmecheriile pe care le-a făcut în ultimii 20 de ani, probabil că s-ar duce la pușcărie toți cei care astăzi au puterea să decidă, în Parlamentul României, cui i se ridică imunitatea sau nu. Am intra în criză politică pentru că s-ar goli partidele de toți liderii importanți, care iau acum decizii.

Sunt atât de multe încrengături ascunse încât e greu de crezut că vreunul dintre cei care controlează majoritatea își va permite să-l lase pe Oprea de izbeliște. Riscul e prea mare pentru atât de mulți actori importanți, încât e greu de crezut că nu-l vor proteja prin toate metodele cu care ne-au obișnuit, fără să țină cont de nimic.

Toți actorii de care Oprea s-a legat în ultimii 20 de ani de politică, afaceri și trafic de influență reprezintă, de fapt, marele partid al șmecherilor penali din politică, e o specie de reptile foarte periculoase și nesătule.

Stau pitiți sub diverse sigle de partide, dar au toți în comun aceeași țintă: să-și salveze pielea și modul de viață pe care l-au construit în ultimii 27 de ani, profitând abil de pozițiile politice și funcțiile pe care le-au ocupat.

Este o luptă pentru supraviețuirea unei întregi specii de reptile nesătule care nu au de gând să cedeze prea ușor. Alegerile de la finalul acestui an sunt marele prag pe care îl au de trecut pentru a putea să supraviețuiască. De aceea, bătălia electorală pentru noua majoritate parlamentară și pentru următoarea guvernare nu este nici între stânga și dreapta și nici între naționalism sau occidentalism.

Nu este nici între social-democrație și liberalism. Este între reptilele care vor să-și păstreze habitatul pe care și l-au construit în România în ultimii 27 de ani și între cei care vor schimbarea României.

Habitatul reptilelor rapace își bazează existența pe disciplina electoratului iliescian al anilor `90 care acum pune ștampila în principal pe PSD, partidul condus de condamnatul Dragnea, dar și pe alte partide satelit unde vedeți zi de zi politicieni care sunt cercetați, inculpați, trimiși în judecată sau condamnați. Vedeți cam toată ”crema” politicii românești de după 1990.

Liviu Dragnea, liderul infractor al PSD, este omul de care își leagă toți speranțele. Dacă îi reușește figura la aceste alegeri și obține majoritatea Parlamentară poate declanșa schimbări care să ducă la perpetuarea speciei. Dragnea a testat în ultima perioadă inclusiv ideea de a prelua funcția de prim-ministru, amenințându-l pe Iohannis cu suspendarea, dacă nu-l numește.

Cel mai util însă i-ar fi acestuia să se refugieze pe funcția de președinte al Camerei Deputaților, după alegeri, protejat de colegii lui parlamentari cel puțin patru ani împotriva viitoarelor dosare. Asta pentru că marea spaimă a lui Dragnea și a tuturor reptilelor încolonate acum în spatele lui nu sunt dosarele în curs, sunt cele care pot să vină dacă ei nu reușesc să facă schimbările de care au nevoie și pe care unii dintre ei le-au mai încercat în 2012, sub umbrela USL.

De aceea miza următoarelor alegeri e uriașă, pentru specia care a parazitat România și pentru toți românii care își doresc un viitor mai bun. Este momentul în care se va decide. Dacă va decide doar electoratul iliescian al anilor `90, reptilele își vor conserva habitatul în care noi, oamenii onești, o ducem tot mai greu.  

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă