12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnaltpreasfințitul inculpat Teodosie trebuia să meargă cu un sobor de avocați la...

Înaltpreasfințitul inculpat Teodosie trebuia să meargă cu un sobor de avocați la Poliție | OPINIE

Păreau veniți din Evul Mediu preoții care l-au înconjurat pe Teodosie Snagoveanul miercuri dimineață. Inculpatul înalt prelat BOR se prezentase la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța pentru procedura controlului judiciar.

În fața Justiției, preacucernicul Snagoveanu este doar mireanul Macedon Petrescu.

Codul Penal și Codul de Procedură Penală nu au vreun capitol aparte care să prevadă vreo procedură specială pentru înalții prelați ai Bisericii Ortodoxe Române sau a vreunei alte biserici, din cele care funcționează pe teritoriul României, adică pe ”raza de competență” a instituțiilor care aplică legea penală în țara noastră.

Înaltpreasfințitul inculpat Teodosie trăiește însă undeva în Evul Mediu crezând cu convingere că ar putea să beneficieze de vreun beneficiu în fața legii pentru că ocupă un loc privilegiat în ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. Așa că, de câte ori e chemat la Parchet sau la Poliție, inculpatul Snagoveanul își ia cu el tămâia, cădelnița și soborul din subordine și oferă un spectacol penibil unei țări întregi.

Priveam imaginile absolut jenante cu preoții care erau ciorchine în jurul înaltpreasfințitul inculpat, pentru a-l proteja de jurnaliști, și mă întrebam dacă omul, în prostia lui, înțelege măcar un dram din dezastrul de imagine pe care îl provoacă Bisericii Ortodoxe Române.

Nu cred că înțelege ceva, din moment ce susține sus și tare că toată ancheta e un atac diavolesc al dracilor de procurori împotriva BOR.
De parcă faptele pentru care este anchetat înaltpreasfințitul inculpat nu ar fi fost comise din lăcomie pentru bani, ochiul Dracului.




De parcă Teodosie ar fi avut o epifanie în vie și Sfântul Petru i-ar fi cerut să dea declarații false la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, ca să primească bani. Minciuna și furtul sunt păcate grele, dar Teodosie țipă că el slujea o misiune divină când fura din bani europeni.

Procedează exact ca amicul lui Adrian Năstase care se îngrămădea alături de toți parlamentarii PSD la ușa Parchetului pentru a-l apăra pe Gabriel Bivolaru.

Dincolo de frauda cu via inexistentă pentru care inculpatul Macedon Petrescu încasa bani, personajul trage după el un lung lanț de potlogării început încă din 1987, când acesta a semnat un acord de colaborare cu Securitatea, cu numele de cod ”Mache”.

Înaltpreasfințitul inculpat Teodosie a mai avut un dosar din 2009, ca urmare a unei investigații jurnalistice realizată de România Liberă, care a expus anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie. A fost suspectat de corupție și fals. Omul este primul înalt ierarh ortodox cercetat penal, în istoria Bisericii Ortodoxe Române, de după 1990.

Pe Wikipedia e prezentat cu poreclele „Șpagoveanul” sau „Hapsâneanul”. Realizați despre ce fel de personaj vorbim?

Un astfel de personaj s-au îngrămădit preoții din Constanța să protejeze astăzi, la Poliție, oferind un spectacol jenant care ne expune gradul cronic de imoralitate și corupție din Biserica Ortodoxă Română.

Un om normal la cap, cinstit, nu s-ar duce să însoțească la Poliție un astfel de personaj, exact cum mergeau corupții din PSD să-l protejeze pe Bivolaru acum foarte mulți ani.

Orice om normal la cap îi spunea inculpatului Macedon Petrescu că are nevoie de o echipă de avocați buni, nu de un sobor de preoți, în fața Justiției.
Te pune pe gânduri faptul că Patriarhia Română nu condamnă în niciun fel folosirea Bisericii Ortodoxe și a statutului de slujitor al ei pentru protejarea unui inculpat într-o anchetă penală, deși povestea asta îi produce o imagine negativă teribilă.

Să fie toți corupți, până la vârful BOR? Să fie orbi? Să nu aibă ei televizoare la Patriarhie?






 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă