27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea revoluție socialistă a capitaliștilor de caviar | OPINIE

Marea revoluție socialistă a capitaliștilor de caviar | OPINIE

De câteva luni, româ­nii sunt angrenați într-un război rece cu propria guvernare. Sau, mai bine zis, guvernarea se află în război total cu propriul popor. Senzația e că stăm cu pușca la picior. Inamicul nu se află la graniță, ci se lăfăie în palatele Capitalei. Și-a fixat cartierul general în Casa Poporului, iar popota – la Palatul Victoria.

De trei luni, guvernarea PSD-ALDE lucrează doar pentru eliberarea pușcăriașilor și pentru nenorocirea oamenilor liberi. A deschis două fronturi ale banditismului de stat: distrugerea Justiției și aruncarea României în haos economic-fiscal-social-moral. Toată energia și-o canalizează spre aceste obiective, altceva pare să n-o mai intereseze.

Veștile rele se succed cu o viteză uluitoare. Restaurația se desfășoară pe toate fronturile. Guvernarea PSD-ALDE batjocorește România în stilul sovietic al anilor ’50. Sunt alungate elitele și promo­vate ciurucurile. Penalii fac harcea-parcea legile Justiției și pregătesc eliberarea corupților. La Edu­cație, emi­nenți profesori universitari sunt înlocuiți cu medio­crități din clientela de partid. Cercetarea e dată unui urmărit penal pentru corupție, unui consilier PSD și unor impostori fără operă. De Insti­tutul Cultural Român se va ocupa o croitoreasă din Teleorman. Radioul public va fi condus de politrucul Georgică Severin.

Aproape că ți-e teamă să mai deschizi televizorul sau să citești vreun site de știri. De dimineața până seara, veștile proaste vin cu o frecvență diabolică. În spatele lor simți aerul rânced al relei-credințe. Nu sunt greșeli de guvernare, ci ticăloșii premeditate.

Pe frontul Justiției, tancurile rusești ale lui Dragnea, cele turcești ale lui Ponta și cele chinezești ale lui Tăriceanu înaintează cinic pe șenile parlamentare, bombardând non-
stop fortăreața anticorupției. Este dezincriminat conflictul de interese. Este golit de conținut abuzul în serviciu. Se umblă cu barda prin Codul Penal. Se pregătește o grațiere de proporții apocaliptice.

Sigur că, spre deosebire de caracterul letal al ordonanțelor de urgență, legile ticluite în Parlament au drum mai lung până la intrarea în vigoare. Președintele Iohannis le poate întoarce o dată la Parlament, le poate trimite și la Curtea Constituțională, unde există totuși speranța blocării celor mai nesăbuite dintre ele. Bruxelles-ul și ambasadele occidentale au timp să reacționeze, iar noi, românii, avem răgazul de a ne organiza pentru proteste masive. Dar senzația e că tancul PSD-ALDE înaintează, înaintează, nu are de gând să se oprească. Explicația se află în pelerinajul înaltelor fețe ale corupției pe la Înalta Curte de Casație și Justiție.

A doua bombă atomică este cea împachetată în hârtia creponată a generozității guvernamentale. Dragnea și ai lui știu una și bună: vă dăm, vă dăm, vă dăm.

Atât de mult ne dau, încât avem toate șansele să ajungem la un colaps răsunător. Stai și te întrebi: ăștia sunt sănătoși la cap? Senzația e că o hoardă de sălbatici a pus stăpânire pe vistieria statului român și, neștiind la ce sunt buni banii, îi aruncă în stânga și-n dreapta, aprind focul cu ei, îi mănâncă sau se șterg cu ei la fund.

Tot mai mulți oameni serioși, din țară sau de la instituțiile internaționale, atrag atenția că Guvernul Dragnea-Grindeanu, asistat de Parlamentul PSD-ALDE, împinge România spre o sinucidere dureroasă. Experții străini se întreabă, stupefiați: ce i-o fi apucat pe români?!

Adevărul e că pe noi, românii, nu ne-a apucat nimic, suntem aceiași de anul trecut, când lumea civilizată ne aprecia pentru buna guvernare. Am dormit însă nefiresc de mult pe 11 decembrie 2016, iar când ne-am trezit, am descoperit că în cabina avionului numit România se instalaseră teroriștii bunului-simț public. Acum suntem pasagerii traumatizați ai acestui avion, pe care piloții de ocazie par hotărâți să-l izbească de vreun zgârie-nori din Alexandria ori să-l prăbușească în lacurile pline de știuci ale Teleormanului.

De câteva luni, guvernarea PSD-ALDE bulversează socie­tatea românească în toate straturile ei.

Spaima a cuprins inclusiv electoratul PSD, care știa că va avea parte de salarii enorme și de pensii uriașe, nu de taxe pe gospodărie și de agenți fiscali. Paradisul promis de Dragnea&Tăriceanu s-a transformat într-o stare de anxietate. Structurile sociale sunt distruse cu o rea-credință revoltătoare. Oamenii simt că le fuge pământul de sub picioare. Chiar și votanții PSD se întreabă: ce i-o fi apucat pe oamenii ăștia?!

Șocul plănuit de Dragnea&Tăriceanu nu se afla în planul de guvernare. Schimbările sunt atât de mari și de nesăbuite, încât pare o adevărată revoluție. O revoluție a răului.

Marea revoluție socialistă a capitaliștilor de caviar.

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă