9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMulțumesc, Codrin Ștefănescu! | OPINIE

Mulțumesc, Codrin Ștefănescu! | OPINIE

De două zile ies timorat din casă, merg tiptil, întredeschid poarta și mă uit pe furiș în stânga și în dreapta. Mi-e să nu dea peste mine milioanele de simpatizanți PSD. Când văd că nu e nimeni, îi mulțumesc lui Codrin Ștefănescu: Uite, săracul, a reușit și azi să-i țină în casă!

Apoi mă duc la serviciu , deschid facebook și văd un anunț care bagă iar groaza în mine. Cică „nebunii” de la Unversitate vor să se „iubească” , pe seară, la Cotroceni. Anunțul ăsta mă face să mă gândesc că poate au greșit și vor să facă treaba asta la Operă. Oricum, grijă mare la placă! La skateboard mă refer. Ce-ați crezut?

Îmi revin cât de cât, apoi îl văd pe Dragnea vorbind despre un bulgăre care a început să se rostogolească, iar el nu-l mai poate opri. Când auzi o treabă din asta de la un infractor condamnat, n-ai cum să nu te panichezi. Dar îmi spun că mă salvează Codrin cu Lia, îi țin ei în casă. Nu știu însă cât o să mai reziste. Când să mă liniștesc, aud un hârâit nervos. Nu e nici apa din calorifere și nici canalizarea. Îmi dau seama cu greu, e Tăriceanu. Și ăsta mă amenință că nu-s cumnte.

Apare și Grindeanu, dar ăsta-l amenință doar pe Ciordache. Am scăpat! Nu-s singurul amenințat!

Dau o tură prin Piața Victoriei, acolo unde sunt colegii mei de clasă din liceu. Practic,ei m-au adus aici, la muzeu, la Antipa. Când i-am văzut acolo pe toți, n-am mai putut să stau acasă. Mi-am dat seama că era să îmbătrânesc și să uit de Piața Universității din 1990. Practic, am făcut și întâlnirea de 27 de ani de la terminarea liceului. Sunt mulți cunoscuți în Piață, colegi de serviciu sau de la rugby. Mă bucur că viața nu ne-a schimbat sufletele.

Ajung în cele din urmă acasă și mă cuprinde iar frica. O fi reușit Codrin să-i stăpânească? Schimb repede canalele de știri să văd ce mai e la Cotroceni. Nu găsesc nimic. Dau pe Antena 3, acolo sigur aflu. Și la ei văd doar imagini din Piața Victoriei. Îmi dau seama într-un târziu că la Cotroceni nu mai e nimeni. Aoleu, zic, or fi luat-o pe străzi. Ies repede, mă uit prin gard…nimic. Atunci îmi dau seama.Codrin! A reușit să-i bage la loc în case! Și de data asta chiar aș fi vrut să aflu schema de la antenele de 7 wați cu care mă manipulează ăia de la multinaționale. I-aș fi dat la schimb un telefon cu lanternă, primit special pentru protest, și un laser din ăla de la Darth Vader. Dar nu mai era nimeni, nimeni la Cotroceni, nici măcar Floricica Dansatoarea sau alți oameni de cultură. Erau auncate pe jos doar pancartele alea scrise de Grappini.

Dar mâine o mai putea să-i țină Codrin în casă? Sau Dragnea o putea să oprească bulgărele?

Se face dimineață. Deschid ușa, ies tiptil, tiptil…

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă