9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNoul președinte are de ales între anticipate și soluții imorale

Noul președinte are de ales între anticipate și soluții imorale

Mandatul lui Iohannis este într-o și mai mare măsură impregnat de logica antisistemică, de speranța unui „alt fel de a face politică“, ceea ce îi îngreunează misiunea, pentru că îi limitează marja de manevră.

S-a intrat greu în campania electorală și pare că se iese și mai greu. De unde, eroa­rea de a judeca perioada post-revoluția electorală în termenii interesului politic al proaspăt născutului PNL ma­re. Adevărul este că me­sajul de pe 16 noiembrie, precum și măsura în care o parte a societății civile și-a recăpătat încrederea în ca­pacitatea sa de a influența evoluția României cer răs­punsuri de altă natură de­cât cele care țin cont, în pri­mul rând, de ma­xi­mi­za­rea câștigului pentru o tabără politică.

Din acest punct de vedere, putem spune atât vae victis, cât și vai de învingători! PSD a fost și va rămâne prima victimă a neîncrederii societății civile, dar pe listă urmează toți ceilalți. Pe o listă anti-clasă politică care este scrisă la două mâini de DNA și de societate, rezultatul alegerilor fiind o legitimare a acțiunii magistraților, ca­re la rândul lor vor ține vie sus­cep­ti­bi­litatea societății față de orice om politic, față de orice parte a sistemului politic. Epu­rarea clasei politice devine, așadar, un proces sistemic care abia de acum încolo pare imposibil de oprit.

Citiți continuarea textului în Revista 22.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă