14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialOPINIE. Ponta, un Chucky ratat

OPINIE. Ponta, un Chucky ratat

Trebuie să recunoaștem: omul e talentat. Chiar și când îl prinzi cu rața-n gură, rânjește superior, chiar batjocoritor – pare stăpân pe situație. Deși are de dat explicații, trece la ofensivă. E și aceasta o escrocherie, ca multe altele – minciuni, tunuri, țepe, doctorate, masterate. Impostorul încearcă să pară un actor politic important, e influent, contează. Joacă alba-neagra între două partide, sunt moarte după el și PSD, și PRU. Un fel de Messi+Ronaldo al politicii dâmbovițene. În realitate, el e un biet clovn expirat.

Are ceva din ticăloșia infernală a lui Chucky. Ca și păpușa ucigașă, nu renunță niciodată să facă rău. Iese din mașina de tocat, își adună rămășițele, lipește un ochi de mandibulă, adaugă o jumătate de tibie, se strecoară în magazie, agață un topor și face o nouă crimă.

Chucky al nostru e terminat, dar n-ar recunoaște nici să-l pici cu ceară. Intră la DNA ca în iatacul lui Ghiță, flirtând cu reporterii: Salut, băieți, am venit și eu să semnez condica, ha-ha!, toate bune?, bine, hai, pa, v-am pupat! La ieșire, deși bulversat de conținutul dosarului, mai găsește un rânjet victorios, ca și cum i-ar fi bătut la table pe procurori, cu marț la final. Îi ceartă amical pe ziariștii care nu înțeleg că el, de fapt, nu are ce căuta acolo, dar uite că e băiat bun și a venit să-i salute pe colegii lui, procurorii.

Adevărul e mult mai crud: când citiți aceste rânduri, și încă vreo două luni de-acum încolo, V.V. Ponta e prizonier în colivia controlului judiciar. Nu are voie să părăsească țara. Adio, Dubai! Adio, Istanbul! Adio, frate Erdogan!

Și pentru că soarta e uneori ironică până la cinism, calvarul doctorașului a început marți, 6 septembrie, în ziua în care un alt fost prim-ministru, Emil Boc, alungat odinioară din Palatul Victoria de hăitașii lui Ponta, își serba liniștit ziua de naștere la Cluj-Napoca.

E a doua oară când Ponta primește o palmă năprasnică de la destin. La fel s-a întâmplat și pe 4 noiembrie 2015, când mitomanul și-a dat demisia de ziua lui Traian Băsescu. Nu-i departe vremea când Ponta proorocea: „Băsescu la pușcărie! Boc la pușcărie!“.

Reputația de mitoman a lui Ponta a fost confirmată chiar în fatidica zi de marți. Între rendez-vous-ul de la DNA și convocarea de la secția de poliție, Viorel a scris pe Facebook: „Aceasta este o informație «pe surse» neadevărată – nu m-a acuzat nimeni că am primit 220.000 (sau orice altă sumă de bani)!“. Ditamai fostul doctor în Drept nu putea să se cramponeze de acest fragment din comunicatul DNA: „Ponta Victor Viorel și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro. (…) Suma de 220.000 de euro a fost obținută, prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil“.

După 25.437 de minciuni, ce mai contează a 25.438-a? Important e că Chucky a simțit fiorul omeniei, pe care nu-l cunoscuse până atunci. Și a scris: „Umilința și smerenia îmi prind bine în acest moment al vieții!“. A 25.439-a minciună?!

Absolut previzibil, capturarea lui PokeMonta de către procurorii DNA a activat propaganda anti-Justiție. Antena 3 nu-i mai înfierează pe ziariștii „băsiști“, acum are o nouă țintă: „talibanii care susțin DNA“. Răspopitul încearcă să impună ideea că a susține ofensiva anticorupție este ceva rușinos, bleah, câh. Onorabil este să ataci Justiția și să-i susții pe corupți.

Ponta însuși și-a mobilizat fanii, care și-au vărsat icrele gândirii sub formă de mesaje: „Nu se mai poate! Haideți să ieșim în stradă! Forțele oculte demonice atacă un bun român“. Și bun, dar și mândru.

De la Mihai Gâdea la Ion Cristoiu, de la Codrin Ștefănescu la C.A. C.P. Tăriceanu, batalioane de conspiraționiști au dat verdictul: Ponta e nevinovat, dosarul e politic!

Maestrul Cristoiu a descoperit noii martiri ai Patriei: corupții din PSD. În concluzie: „Victor Ponta a fost pus sub control judiciar într-unul dintre cele mai fantasmagorice Dosare din Istoria României“. Și: „Târârea în bulzul moldo-valah a numelui lui Tony Blair, incredibilele acuzaţii (amintind de cele aduse Olguţei Vasilescu) fac din Victor Ponta un Erou martir al Abuzurilor Sistemului“.

Întregul aparat de zgomote răspândește vestea că Ponta e victima unui abuz al DNA. Nicio spălare de bani! Nicio luare de mită! Ce, Ponta a dus acasă vreun cent din cei 220.000 de euro plătiți de Ghiță? Niciun ban, i-a dat pe toți lui Tony Blair! Iar Tony Blair i-a dus în Africa, la caritate! Vă luați, așa, de oameni nevinovați…

Personal, trag nădejde că „dosarul Ponta-Ghiță-Blair“ este doar cârligul prin care procurorii vor ajunge la combinații mult mai sulfuroase între V.V. Ponta și Tony Blair. 220.000 de euro sunt un mizilic. Trebuie verificată posibila șpagă în triunghiul Ponta-Kazahstan-Blair. Și anume:

1. Ponta face cadou Kazahstanului 500 de milioane de dolari, prin ștergerea datoriilor KazMunaiGaz (Rompetrol), societate a statului kazah.

2. Dictatorul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, îi plătește lui Tony Blair 22,5 milioane de euro pentru „consultanță politică“.

3. Tony Blair îl susține intens pe Ponta în campaniile electorale din 2012 (parlamentare) și 2014 (prezidențiale). Printre serviciile oferite de Blair se numără și o scurtă întâlnire Ponta-Obama, în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela, în decembrie 2013. Scopul: să fie făcute câteva fotografii și trimise la București, pentru influențarea electoratului.

După zeci de milioane de euro încasate de la dictatori precum Nursultan Nazarbaev (Kazahstan) și Uhuru Kenyatta (Kenya), Tony Blair i-a luat banii și unui dictator ratat, V.V. Ponta. Unul care, de când a pierdut puterea, are tot mai puține diplome și funcții, dar tot mai multe dosare. Penale! 

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă