22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta nu-l lasă pe Iohannis să dezmembreze România. La balamuc! | OPINIE

Ponta nu-l lasă pe Iohannis să dezmembreze România. La balamuc! | OPINIE

Mă gândesc uneori că Ponta e nebun. Sau că e produsul de laborator al unor servicii secrete ostile României. Poate KGB? E diversionist până la măduvă, un profesionist al minciunii. Or, nimeni nu se naște într-atât de ticălos, pentru asta e nevoie de instruire. Sau de circuite dereglate la tărtăcuță.

Un om normal nu declară așa ceva: “Știu că Iohannis are un plan secret pentru a dezmembra România. Granița Europei va fi la Carpați“.

Oricât ai urî un om, fie acela și adversar politic, nu poți fi atât de idiot încât să emiți asemenea bazaconii. Nici măcar în privat nu poți gândi așa, darmite la televizor, în prime-time, la prietenul Ghiță TV. Dacă o faci, te plasezi într-o zonă nefrecventabilă: fie ești demn de milă (“săracu’, e bolnav“), fie demn de dispreț (“ale cui jocuri le face individul?“). În cel din urmă caz, n-ar strica mai multă atenție din partea SIE/SRI. De la vorbe aiurite la trădare de țară poate fi un singur pas.

Un text postat de curând pe pagina sa de Facebook definește un personaj imposibil de plasat în lumea normală. În mai puțin de o filă, am depistat 10 afirmații infecte sau de-a dreptul descreierate. Majoritatea – minciuni abominabile. O scurtă trecere în revistă a lor (cu corecturile de rigoare, pentru că omul are mari probleme cu gramatica limbii române) devine bază pentru un certificat psihiatric. Dacă ești eschimos și faci cunoștință cu România prin intermediul mâzgălelilor lui Ponta, ai impresia că Ion Iliescu e mentorul USR și președinte de onoare la PNL, nicio legătură cu PSD! Mai mult: că România e o dictatură nazistă, iar Ponta e un disident democrat, o victimă a represiunii, un Corneliu Coposu reîncarnat, o eminență academică hăituită de „câinii“ Sistemului!

Și acum, să lucrăm cu materialul clientului.

1. „În 1990, dl Iliescu spunea că îi reprezintă pe «morții de la Revoluție». Nu înțeleg și nu accept politica bazată pe tragedia unor oameni nevinovați. (…) Unele personaje politice doar se folosesc cinic de tragedia lor.“ Bine că-l acceptă pe Iliescu ca președinte de onoare la PSD!

2. „În 1990, (opozanții) au avut de-a face cu «minerii».“ Creierul mineriadelor rânjește încă de la prezidiul PSD: Ion Iliescu.

3. „Cei care nu sunt fizic în stradă au dosarele penale deja făcute și îi așteaptă după 11 decembrie lungi și dese drumuri judiciare.“ Cum poți reacționa la o așa gogomănie?!

4. „În 1990, «opozanții» erau tocați mediatic, în 2016 e la fel.“ Ce ordinar! Și în 1990, și în 2016, cvasimonopolul mediatic a aparținut “ciumei roșii“ (Iliescu – Năstase – Geoană – Ponta – Dragnea), cu Voiculescu, Vîntu și Ghiță la butoanele emisiei.

5. „În 1990 eram mult mai liberi decât acum.“ Eram pe dracu’… așa ni se părea nouă. În realitate, sovieticii controlau totul, iar jumătate din granița noastră încă era cu URSS. Iar autoplasarea Viorelului în mulțime – „eram“ – ridică nivelul diversiunii. El, Ponta, nu s-a aflat niciodată printre „noi“, ci printre „ei“, cei care butonau România (din interior și din exterior). Inclusiv plasarea lui la Paris, urmată de reprimirea dubioasă și ilegală în clasa a XII-a la jumătatea anului școlar, este un episod ticluit în lumea umbrelor.

6. „(În 1990) toate deciziile (bune sau proaste) se luau în România, nu în altă țară.“ Răspuns: Moskva!

7. „În 2016 e posibil să ne fie teamă și să vorbim în limba română, ca să nu fim acuzați că suntem «inculți, hoți, penali, proruși, antieuropeni, antiamericani, nereformiști, manipulați ș.a.m.d.»“. Ce are incultura cu prefectura? Și limba română cu America? Mitomanul are gumă de mestecat (folosită) în loc de creier.

8. „Poate pe 11 decembrie ne luăm totuși țara înapoi de la Klaus, Julien, Clotide&Co.!“ Ce țară ne-om putea lua înapoi de la Clotilde? Ce guvernează franțuzoaica?

9. Clotilde, nu Clotide!

10. „Mare blestem și «ghinion» pe biata noastră țară.“ Cum sună asta din gura lui Ponta? Mare blestem pe biata noastră țară să fi fost condusă, o vreme, de Marele Mitoman…

Diagnosticul i-l pun câțiva gorjeni într-o scrisoare de revoltă și disperare. Deranjați că, după trei mandate de deputat de Gorj, Ponta vrea să-l obțină și pe cel de-al patrulea (cu „derogare“ de la partid, căci individul nu cores-pundea nici măcar Codului de etică al PSD), conjudețenii mei i-au făcut un scurt rechizitoriu.

„Ştiam că nu vă leagă nimic de Gorj, nici măcar Speranţa. (…) Investiţiile pe care le-aţi adus în Gorj însumează: ZERO! Nici măcar cu un drum expres nu aţi legat Gorjul de restul țării. (…) Nu vă simţiţi stânjenit când vă uitaţi la Boc? Până și Boc are dimensiunea bunului-simţ infinit mai mare decât a domniei voastre. De aceea, ardelenii îl tot votează. (…) Continuaţi cu aceeaşi retorică, ale cărei accente sunt aroganța și şmecheria.“

Chiar și după 12 ani de deputăție în numele Gorjului, Ponta e complet străin de acest județ. A venit ca salvator, va fi fugărit ca venetic. Probabil că nu-și va face niciun fel de campanie, o vor face politrucii locali în locul său. Nu-l văd în stare să coboare printre târgujieni, pe stradă. Dar va fi ales, pentru că e pe primul loc într-un județ încă roșu.

Cel de-al patrulea mandat nu-i va redeschide însă drumul spre zona însorită a politicii, ci îl va expune și mai mult ridicolului. Îi va oferi încă patru ani de imunitate, o pavăză insuficientă pentru a-l feri de pușcărie.

Nebunul zurbagiu sau agentul dubios se apropie de ziua decontului. Cu sau fără imunitate, se va dezintegra ca și cum n-ar fi existat. Un coșmar spulberat de prima rază de lumină.

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă