10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProgramul de guvernare al PSD: distrugerea României | OPINIE

Programul de guvernare al PSD: distrugerea României | OPINIE

„Datoria unui adevărat patriot este aceea de a-și proteja țara de propriul guvern“, spunea, cu mai bine de două secole în urmă, revoluționarul britanico-americano-francez Thomas Paine. Afirmația devine extrem de actuală în România anului 2017.

Prin personajele compromise din componența sa, echipa impusă de cuplul penal Dragnea-Tăriceanu pornește din start cu prezumția de rea-credință. Iar primele acțiuni confirmă coteriile banditești care au pus stăpânire pe Palatul Parlamentului și Palatul Victoria.

Florin Iordache, noul mi­nistru al Justiției, ne spune că „o lege a aministiei și grațierii este de bun augur“. De bun augur pentru infractori, desigur.

Și tot infractorii se vor bucura că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat la Curtea Constituțională Legea 90/2001, care interzice unui condamnat penal să ocupe funcții în Guvern. Acest mutant politic n-ar mișca un deget pentru oamenii cinstiți. Singura lui grijă, de când l-a instalat Ponta în funcție, a fost să-i apere pe borfași.

O flegmă mare vine și de la Externe. Numele ei: Teodor Meleșcanu, cel care a batjocorit Diaspora pe 16 noiembrie 2014, refuzând să deschidă noi secții de votare (deși legea îi permitea). Cuplul penal Dragnea-Tăriceanu s-a răzbunat, astfel, pentru că la alegerile recente, PSD și ALDE au fost umilite în Diaspora: 10% + 3% din voturi, zero de­putați, zero senatori.

O altă petardă a guvernului horror: Alexandru Petrescu, ministrul Economiei. Acesta a avut un mandat catastrofal la conducerea Poștei Române: a dus compania pe pierdere, dar își acorda sieși consistente “prime de succes“ (23.000 de euro în 2014, 30.000 de euro în 2015). Guvernul Cioloș l-a dat pe mâna DNA, dar infractorul Dragnea l-a recompensat cu un post de ministru.

Iată-l și pe Marius Dunca, primul demis după tragedia Colectiv! N-a mai fost bun ca șef al ANPC, e bun ca ministru al Tineretului și Sportului. Trebuie adus și Piedone în guvern, pentru ca restaurația să fie totală după Colectiv.

Ce să mai spunem de Lia Olguța Vasilescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupție? Cam de aceeași factură sunt majoritatea miniștrilor.

Audierea în comisiile parlamentare a fost o mascaradă. Protejata lui Dragnea de la Teleorman – Carmen Daniela Dan, ministru de Interne – a fost audiată într-o ședință cu ușile închise. Iar doamna a citit răspunsurile de pe niște hârtii, semn că întrebările au fost aranjate.

Personal, am crezut că Dragnea, în ticăloșia lui, e mai deștept. M-am înșelat: e incredibil de prost. Și complexat. Și frustrat. Și pus pe rele. Dacă avea un pic de inteligență, oferea câteva surprize plăcute la alcătuirea guvernului. Dimpotrivă: a venit cu o adunătură de penali, corupți, securiști, plagiatori, mediocri, țațe, ratați și mincinoși.

Dragnea avea o șansă mare să arate că poate fi și altfel. Dar el s-a etalat mai grobian decât îl credeau chiar și cei mai înverșunați contestatari ai săi. Asta arată cât e de limitat. Șeful PSD crede că va ajunge departe cu batjocura asta. Se înșală amarnic! Nici nu știe cât de repede își va rupe gâtul.

3 ianuarie 2017 e începutul sfârșitului pentru acest impostor periculos. Ne va chinui el o vreme, dar se va îneca în propria-i mizerie. Și nu numai el. În veselia instalării la guvernare, euforicii de la PSD+ALDE nici nu-și dau seama că mulți dintre ei tocmai își pavează calea spre pușcărie.

Grav e că, până atunci, Guvernul Dragnea-Grindeanu va îngloda România în datorii, ducându-ne spre catastrofă. Populiști și iresponsabili, liderii PSD îndreaptă țara, cu viteză, spre modelul grecesc. După ce ne-au distrus trecutul și prezentul, acești profesioniști ai anarhiei ne vor distruge și viitorul. Deficitele mari înseamnă împrumuturi mari, deci datorie publică tot mai mare.

Aceste datorii galopante sunt cea mai egoistă cale de a cheltui banii generațiilor viitoare. Pur și simplu, Dragnea le bagă mâna în buzunar copiilor și nepoților noștri, fără să-i întrebe. Una e să le iei ceva (banii) ca să le lași moștenire altceva (de exemplu, autostrăzi), și alta e să le toci banii fără a le lăsa nimic.

Ecuația e cinică și toxică: Dragnea le împarte pensionarilor de azi (care merg la vot) banii copiilor lor (care nu prea merg la vot) și ai nepoților lor (unii dintre ei, încă nenăscuți).

Voi, prea-deștepții care nu ați votat pe 11 decembrie, înțelegeți ce nenorocire v-ați provocat singuri? Pricepeți, măcar acum, cât rău v-ați făcut vouă și copiilor voștri? Înțelegeți că ați pus umărul la distrugerea țării pe care, desigur, o iubiți atât de
mult?

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă