10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia a ajuns o junglă în care mori cu zile | OPINIE

România a ajuns o junglă în care mori cu zile | OPINIE

Ioan Gyuri Pascu a murit la două ore după ce a chemat salvarea și medicul i-a spus că are doar un atac de panică. Se fac acum anchete peste anchete, dar nimic nu-l va reda românilor pe artist.

Știm despre situația scandaloasă din cazul lui Gyuri Pascu pentru că e vorba despre o persoană publică foarte cunoscută și cineva i-a transmis informația jurnalistului Cătălin Tolontan. Nu știm și nu vom afla niciodată câți alți români necunoscuți au murit cu zile în situații similare.

Cred că nu există român care să nu aibă în familie, printre prieteni sau vecini cel puțin un o situație în care cineva apropiat a murit pur și simplu cu zile.

La fel cum nu vom afla niciodată câți pacienți au fost uciși în spitale, nu de bolile pentru care au ajuns acolo ci de bacterii, malpraxis sau lipsa medicamentelor și materialelor pentru operații sau tratamente.

Pur și simplu sistemul sanitar românesc este unul în care oricine, vedetă sau om simplu, riscă să moară cu zile.  Din momentul în care ai sunat la Salvare nu ai absolut nicio garanție că te ajută sau nu cu ceva.

E ca o ruletă rusească, o loterie cu viața și moartea. Dacă ai noroc să nimerești un medic atent și competent, pimești o asistență medicală de urgență care te ajută.

Dacă ai ghinionul lui Gyuri Pascu, infarctul e catalogat atac de panică și ești lăsat să mori.

Nici dacă ajungi la spital nu ai vreo certitudine că nu mori cu zile. Pot să ne vorbească despre asta toate familiile victimelor coșmarului Colectiv ucise de spitalele infecte în care au fost duse repede, ca să demonstreze Gabriel Oprea și Raed Arafat televiziunilor că sunt buni organizatori. Sistemul nu a ajuns întâmplător o junglă ucigătoare.  Am ajuns în acest hal de degradare din două motive mari și late.

Primul este corupția,  hoția, furtul sistematic și organizat din sistem. Pentru averile celor care au luate decizii, pentru partidele care au făcut campanii electorale din bani negri, pentru profiturile amețitoare ale marilor companii farmaceutice care parazitează și ele sistemul.

Al doilea motiv îl reprezintă incompetența crasă, prostia promovată pe funcții de decizie pe criterii politice. Politrucii incompetenți și proști au fost puși acolo pentru că sunt credincioși unui lider politic, dar și pentru a tolera sau aproba șmecheriile pe care le fac șmecherii din spatele lor.

Infectarea sistemului cu politruci incmpetenți și hoți a provocat, pe lângă salariile de mizerie, exodul masiv al medicilor buni către țări unde sunt apreciați la adevărata lor valoare și nu sunt puși să se umilească în fața unor nulități.

Este un fenomen care depășește pereții spitalelor și afectează aproape toate sistemele și toate instituțiile și a transformat România într-o țară ca o junglă, unde poți să mori oricând cu zile.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă