10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSevil Shhaideh, încă o păpușă rusească a lui Dragnea | OPINIE

Sevil Shhaideh, încă o păpușă rusească a lui Dragnea | OPINIE

E decembrie, ne amintim de 1989, dar asta nu-l sperie pe Liviu Dragnea. Deși ar trebui să-i înghețe sângele în vene, pentru că ayatollahul PSD seamănă tot mai mult cu Ceaușescu.

În anii săi de glorie, Nicolae Ceaușescu nu avea nimic, dar avea totul. În fiecare județ exista cel puțin o cabană de vânătoare pentru Marele Conducător. Plus o casă de oaspeți. Plus un hotel al Partidului. În acte, Ceaușescu nu era proprietar pe nimic; în realitate, toată țara se afla la dispoziția sa. Ceaușescu era stăpânul întregii Românii.

Modelul Stejarului din Scornicești este urmat de Arțarul din Alexandria. Geografic, cei doi își extrag seva din județe vecine, extrem de asemănătoare: Olt, respectiv Teleorman. Asta ar putea explica psihologia socială care încurajează impostura la nivel înalt.

Și Liviu Dragnea are mai mult decât se vede. Dar el a perfecționat mecanismul camuflajului: se ascunde atât în spatele statului, cât și în cel al privatului. E ca la matrioșka (păpușa rusească): nimic nu e ceea ce pare, niciodată nu știi care e păpușa adevărată.

Până acum, Dragnea a etalat trei păpuși rusești. Prima s-a numit Tel Drum, bidonul cu acțiuni la purtător care a absorbit sute de milioane de euro pe filieră politică. În vi­trina Tel Drum au fost expuși, pe post de acționari, trei foști colegi de facultate (și de trupă rock) ai lui Dragnea: Marian Fişcuci, Liviu Lucian Dobres­cu și Mugurel Sorin Gheorghieş. Cei trei sunt paravanul din spatele căruia rânjește mustața fanariotă a lui Liviu Dragnea.

A doua păpușă rusească e Adrian Gâdea, actualul preșe­dinte al Consiliului Județean Teleorman. Când a plecat la București, ca să-și extindă puterea și asupra Guvernului, Dragnea a găsit marioneta potrivită. I-a găsit și un nume drag sufletului său: Gâdea.

Acum, Dragnea plusează obraznic: vrea să impună o păpușă rusească și la vârful Guvernului României. Pe Sevil Shhaideh a folosit-o ca marionetă și la Ministerul Dezvoltării, atunci când Prima Mustață din PSD a fost lovită de condamnarea din dosarul “Fraudarea referendumului“. Dragnea crede însă că poate mai mult.

E posibil să fi întins deja coarda prea mult. Cele 3,2 mi­lioane de voturi culese de PSD îi permit multe aroganțe, nu însă și să se creadă stăpânul absolut al unei țări în care președintele, de exemplu, are în spate un număr dublu de voturi. O țară în care mai exis­tă și legi (dintre care una l-a lovit deja în plex pe Dragnea), și instituții (Președinția, Curtea Constituțională), ba chiar și niște milioane de oameni care nu agreează păpușile rusești. Și nici mustățile șmechere de Teleorman.

Într-o zi de 22 decembrie, la exact 27 de ani de când Ceaușescu se ascundea speriat prin stufărișurile unor cătune de prin Dâmbovița, Klaus Iohannis l-a anesteziat magistral pe Dragnea: a amânat desemnarea unui prim-ministru „până după Crăciun“. Asta înseamnă că președintele n-a înghițit momeala PSD. Și că soluția Sevil Shhaideh nu i se pare cușer.

În orice caz, Iohannis îi creează lui Dragnea o mare problemă de imagine: prelungește subiectul Shhaideh, lăsându-i pe români să-l „mestece“ mai multe zile. Orice discuție pe această temă, în coordonatele știute (turcoaică/tătăroaică, musulmană, mafia de la Constanța, soțul sirian atârnat de banii publici ai românilor), macină popularitatea lui Dragnea și a PSD. Mai ales că discuțiile acestea sensibile au loc și în zilele de Crăciun.

Să te numești Liviu Dragnea, să fii colegul lui V. V. Ponta și s-o propui ca prim-ministru pe Sevil Shhaideh este o flegmă groasă aruncată românilor, mai ales votanților PSD. Nu ziceau ei că sunt “mândri români“? Nu vituperau ei împotriva străinilor, a “sorosiștilor“, a lui Clotilde și a lui Cosette? Nu îl acuzau ei pe Iohannis că nu e român verde și nici ortodox? Nu îl ironizau ei pe „Julien“ Cioloș? Nu au apăsat ei pedala naționalistă până la a produce mari fisuri în societate?

După ce te-ai hrănit din patriotismul de grotă, după ce ai luat voturi resuscitând demonii luptei cu “străinii cei răi“, nu poți veni acum cu propunerea Sevil Shhaideh! Votanții tăi – și nu numai ei – te vor întreba de ce, dintre 10 milioane de femei, ai ales una pe care o cheamă Sevil Shhaideh. Iar eu te voi întreba de ce, dintre atâtea femei / turcoaice / musulmane din țara asta, ai ales-o tocmai pe cea ridicată în șa de mafia PSD de la Constanța (Mazăre – Nicușor Constantinescu).

Știu, carnea de porc pică greu la stomac în aceste zile. Dar și mai greu pică programul de guvernare pe care ni-l propune pezevenghiul Dragnea: ciubuc, rahat, bairam, bacşiş, peșcheş, ciolan, bir.

Siktir!   

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă