13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSpaima patriotică a lui Găurel-Pașa | Cel mai citit comentariu al...

Spaima patriotică a lui Găurel-Pașa | Cel mai citit comentariu al săptămânii

Așa cum există Teorema lui Pitagora sau Postulatul lui Euclid, așa există și Gaura lui Dragnea. Anul 2017 a început sub semnul acestei imense cavități din scăfârlia premierului din umbră al unei țări înzăpezite.

Și pentru ca guvernarea tehnocrată să fie vopsită în culori apocaliptice, va fi înființată și o comisie parlamentară. Doamnelor și domnilor, în premieră mondială, Comisia care anchetează Gaura!

Vajnicii anchetatori parlamentari ar putea ajunge la concluzii înfiorătoare: tehnocrații au făcut și gaura de la covrig! De fapt, covrigul PSD-ist era plin, dar a venit Cioloș și i-a dat gaură ca să fure aluatul și să-l ducă la Bruxelles. A mai păstrat un dumicat și pentru Soros.


Citește și investigația lui Cătălin Prisacariu: Bilanțul integrității lui Liviu Dragnea este grav pe minus. Liderul condamnat al PSD s-a îmbogățit din evaziune



„Gaura“ de 10 până la 14 miliarde lei (nu-i e clar încă nici lui Dragnea) a fost prezentată de propaganda televizată drept „jaful lui Cioloș“ sau „tunul tehnocraților“. În realitate, n-a plecat nimeni cu bani acasă. Problema lui Dragnea, acest Găurel-Pașa de Teleorman, e că el a declanșat orgia pomenilor electorale raportându-se la prognoze, nu a avut răbdare să aștepte cifrele finale.

Minciuna lui Dragnea a fost demontată de fostul ministru al Finanțelor, Anca Dragu: deficitul în 2016 a fost de 2,59% din PIB, față de 2,80%, ținta fixată la început de an. Dacă „gaura“ de 10 miliarde ar fi existat, deficitul ar fi urcat la 4,1%.

O replică fermă i-a dat și ex-premierul Dacian Cioloș: „Domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, «o gaură de zece miliarde în buget». O astfel de «gaură» ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această «gaură» NU există. În 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. (…) Este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă“.

Deputatul Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Fondurilor Europene, l-a ridiculizat pe Dragnea: „Dorel a ajuns la guvernare. Dorel calculează să vadă cât face tot ce a promis în campanie. Îi dă cu virgulă. Nu încape, orice ar face. Dorel se enervează și explodează ceva cu tehnocrați, comisii de anchetă și sesiune extraordinară. Dorele, probleme, mă?! (…) Dragnea zbiera acum o lună că guvernul tehnocrat rămâne cu bani necheltuiți. Acum se agită că i-a lăsat gaura. Hai, Dorele, curaj cu guvernarea! Aveți un program de îndeplinit și numai tu îl știi din scoarță în scoarță“.

În plină răfuială cu „gaura“ tehnocrată, Liviu Dragnea își amintește că se apropie sentința în dosarul „Angajări fictive la Teleorman“. Și îl trece o spaimă patriotică: dacă el va ajunge la închisoare, cine va mai aplica mărețul Program de Guvernare? Există pericolul major ca poporul să rămână fără lapte și miere. Se știe în toată galaxia că doar el, Supremul, cunoaște programul din scoarță în scoarță. Numai o Justiție haină s-ar putea opune fericirii poporului!

Autovictimizarea lui Găurel-Pașa în lupta cu „balaurul“ Iohannis atinge cote eroic-sublime, rupte din Caragiale: „Simt o presiune foarte mare, simt ameninţări în permanență. La mine sunt şansele foarte mici, sper ca şi ceilalţi să reziste. Eu, dacă e să mor, am ales să mor în picioare. Jos nu mă poate pune“.

Asta e: o să avem primul martir care sfârșește în poziție verticală. E Cidul nostru! E Găurel-Pașa!

Cum nu și-a încheiat însă socotelile cu Justiția, pezevenghiul din Teleorman trage nădejde că ar mai fi loc, totuși, pentru o Marțe Neagră, Miercure Violetă sau Vinere Albastră. Neputincios în lupta cu Codul Roșu, guvernul horror a pus gând rău Codului Penal.

Dar, ghinion: America îi dă peste degete cu rigla statului de drept. Declarația Ambasadei SUA la București e un avertisment sever: „Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare și de aplicare a legii. Îi îndemnăm pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor României“.

Atotputernicul Găurel-Pașa e trist. Se anunță vremuri grele pentru Găurel-Pașa.

P.S.: Declarația săptămânii îi aparține unui mare fan al lui Găurel-Pașa. Mugur Ciuvică: „O știți pe doamna Firea, e muncitoare, nu avem ce să-i reproșăm. În București, nemulțumirile unora la adresa doamnei Firea sunt chiar exagerări“.

 

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă