9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSpecialUdrea Geamantan vorbește de Plicușor Dan? Chiar ea? Asta mi-a amintit de...

Udrea Geamantan vorbește de Plicușor Dan? Chiar ea? Asta mi-a amintit de baronul Portofel | OPINIE

Lipsa de decență a inculpaților din politică e mereu surprinzătoare. În momentul în care crezi că ai reușit să desenezi dimensiunile exacte ale hidoșeniei lor morale, ei vin cu ceva nou, care te siderează și mai mult, demonstrând că indecența lor e ca un hău infinit.

Multipla inculpată penală pentru corupție Elena Udrea, care poza într-o vreme în ”Pioșenia Pământului”, a decis să lase puțin deoparte Biblia și să-și etaleze iar tupeul cu niște minciuni.

Desigur, e total irelevant pentru acest politician rapace, care mimază pioșeia în campanii de PR, că una dintre porunci spune ”Să nu minți”. Credința nu e un scop pentru Eena Udrea, e doar un aspirator de voturi și nimic mai mult, ca atare e perfect logic să spună orice, mai ales că e în campanie electorală și tage mare nădejde să prindă acest ultim tren. Speră că un nou mandat o ajută să-și rezolve cumva problemele penale, în afara cadrului procesual legal.




Pe principiul ”Hoțul strigă hoții!”, Udrea a năvălit video pe Facebook unde a ținut un monolog în care ne vorbește despre Nicușor Dan ca fiind ”Plicușor Dan”. Știe ea, dar nu anunță autoritățile judiciare competente, că Nicușor Dan lua bani ”la plic” ca să blocheze proiecte importante.

Desigur, dacă sunt informații că Nicușor Dan a comis vreo faptă de acest fel, ele trebuie să ajungă la instituțiile competente. Până acum așa ceva nu există. Nicușor Dan nu e vizat, din câte știm noi, de vreo achetă penală. Mai știm că omul nu a exercitat până acum vreo putere administrativă sau guvernamentală, ca atare nu a fost în zona prin care circulă șpăgile amețitoare cunoscute bine  doamnei Udrea.

Cunoaștem și noi, din dosarele DNA, sumele familiare doamnei Udrea. Mai știm despre geamantanele cu bani dați de Cocoș lui Ghiță, chiar din declarațiile multiplei inculpate Udrea.

”La solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV. (…) Tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea”, a spus Elena Udrea prin ianuarie 2015 când DNA i-a deschis unul dintre dosarele pentru spălare de bani și fals în declarațiile de avere.

Desigur, fără nicio legătură cu banii din geamantanul lui Cocoș, Elena Udrea este acum invitată aproape permanent la televiziunea lui Ghiță. Multiplul inculpat o promovează pe multipla incuplată numai și numai pentru calitatea vizionară a discursului ei și împreună cu alți penali atacă toți sistemul de Justiție numai și numai de grija drepturilor constituționale ale românilor și de dragul corectitudinii actului de Justiție. Pe bune?

Serios, oameni buni, cum să vină cineva ca multipla inculpată Elena Udrea să acuze pe oricine că e ”Plicușor”? Cât de crasă e lipsa de decență a acestei persoane?

Penibil pentru Udrea este că mai și vorbea despre ”Plicușor Dan” cu un dispreț în voce specific celui care cară bani cu geamantanul și portbagajul și pentru care ”un plic” e ceva absolut jenant. Amuzant e că, în realitate, subconștientul a trădat-o pe Udrea în dimineața în care s-a trezit, și-a dat jos bigudiurile din breton, și-a pus unghiile false și s-a gândit cum să-l atace ea pe Nicușor Dan.




În mintea ei de mare șmecheră obișnuită cu transferuri bancare de zeci de milioane și geamantane cu sute de mii de euro, cea mai mare jignire care i-a trecut prin cap a fost să-l inventeze pe ”Plicușor Dan”. Chiar ea să acuze?

E sindromul hoțului care e ferm convins că toți fură și își proiectează mentalitatea asupra altora.

Ideea că un astfel de personaj ar putea iar să polueze spațiul public încă patru ani, în Parlamentul României, este înfiorătoare. La fel cum te sperie ideea că am putea avea un guvern al mafiei, cu prim-ministru numit de infractorul Dragnea sau tot felul de alti inculpati, acoperiți și turnători care să populeze iar legislativul.

Nu am face absolut niciun progres să vedem iar cum #aceeasimizerie controlează Parlamentul României.

Dincolo de asta, invenția multiplei inculpate Eena Udrea cu ”Plicușor Dan” mi-a adus aminte de tupeul lui Marian Oprișan, baronul roșu de la Vrancea. Mă sunase nervos nevoie mare, într-o zi, să-mi spună cât de vexat e el, în ”onoarea lui de politician cinstit”, pentru că îi spusesem că ”penal” într-un titlu. Desigur, a trecut apoi la amenințările cu care m-am obișnuit în 22 de ani de presă.

În timp ce Oprișan îmi umplea urechea cu țipetele lui, îmi veneau în minte mai multe discuții pe care le avusesem cu persoane importante din Focșani, care îmi povesteau cum șterpeleau, înainte de 1989, doi prieteni portofele din Gara Focșani. Unul este acum mare baron local și altul șef în Inspectoratul Județean de Poliție.

Când am realizat cât tupeu are tocmai unui ca Oprișan să pozeze în ”politician cinstit” i-am spus să facă ce vrea el și i-am închis telefonul.

Toți politicienii de asemenea factură, monumente ale necinstei și imoralității, ar trebui măturați de români din politică la aceste alegeri. Totul pleacă de la modul cum votăm duminică. Dacă îi lăsăm iar să supraviețuiască și să infesteze noul legislativ cu intrigile lor penale, vom mai bifa patru ani din viață pierduți într-o țară complet parazitată și blocată de niște șmecheri care s-au îmbogățit din funcții publice și banii statului.




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

Cele mai citite

Sebastian Burduja: “România are nevoie de energie în 3D-descentralizată, digitalizată şi decarbonizată”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat importanța Proiectului de Ordonanță care vizează eliminarea taxei pe soare pentru prosumatori, argumentând că aceasta aduce claritate în...

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra băncilor din România. BCR şi Banca Transilvania au semnalat probleme

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc...

Un bărbat a fost prins drogat și cu permisul suspendat pe A3

Un bărbat depistat pozitiv la controlul antidrog şi cu permisul de conducere suspendat a fost oprit, sâmbătă, de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi A3,...
Ultima oră
Pe aceeași temă