Ce spune lumii despre România Guvernul Dragnea? | OPINIE

de Sabina Fati , 05 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 08:05, 05 ianuarie 2017
Ce spune lumii despre România Guvernul Dragnea? | OPINIE

Sorin Grindeanu nu se rușinează să fie tras de sfori la vedere de șeful său de partid, Liviu Dragnea – acest păpușar cu orgolii prea mari pentru posibilitățile lui. Nu există însă state democratice în care premierul să fie doar un om de paie, la dispoziția președintelui partidului, așa cum se obișnuia în țările comuniste.

Cine îl va putea lua în serios pe prim-ministrul României, dacă omul, înainte de a răspunde la orice întrebare, se uită să vadă dacă șeful e de acord? Care dintre omologii lui își va pierde timpul să negocieze ceva de-adevăratelea cu el? Câtă bază vor putea pune pe ceea ce spune el partenerii României din Uniunea Europeană, de vreme ce știu că nu el este solistul?

Admirator secret al premierului grec Alexis Tsipras, pe care-l copiază în cochetărie, dar pe care nu-l poate imita în convingeri, Sorin Grindeanu a fost împins în fotoliul de premier de loialitatea sa demonstrată față de PSD și de fidelitatea nezdruncinată față de liderul partidului. Lângă el veghează Sevil Shhaideh, al cărei orgoliu rănit nu a fost încă reparat de Liviu Dragnea, după ce președintele a refuzat să o lase în fruntea Guvernului. Shhaideh, căsătorită cu un sirian suspectat că este simpatizant al dictatorului sirian, ca ministră a Dezvoltării, Administrației și Fondurilor Europene, va fi pârghia prin care Dragnea va controla partidul, folosindu-se de banii publici. Va avea pe mână o mare parte din banii de cheltuială ai Guvernului, așa că baronii, mai mari sau mai mici, vor fi conectați la pro­iecte generoase doar dacă își vor exersa permanent devotamentul față de șeful PSD. Shhaideh este un fel de alter ego al lui Dragnea, dar fără ambiții politice. Au lucrat împreună aproape 15 ani și fiecare știe ce vrea de la celălalt.

Discuțiile despre primirea României în Schengen, dacă vor mai fi, vor fi purtate de oficialii Comisiei Europene cu Florin Iordache, cel care a orchestrat „marțea neagră“ și de la care se așteaptă o legislație clară, urgentă și eficientă de amnistiere și grațiere. Propus la Ministerul Justiției, deși nu are nicio zi experiență în domeniu, Florin Iordache este pionul partidului pentru demolarea legislației anticorupție. Lângă el, Carmen Daniela Dan a fost aleasă de Dragnea în fruntea Ministerului de Interne tot datorită statorniciei sale față de liderul PSD: a fost prefect de Teleorman, a lucrat consilier juridic la Consiliul Județean împreună cu Dragnea, bazându-și întreaga carieră pe o diplomă dată de o universitate obscură.

Apoi, la discuțiile cu reprezentanții statelor NATO va fi trimis un contabil, cu experiență administrativă dobândită la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Satu Mare, Gabriel Beniamin Leș, viitor ministru al Apărării. Singurul profesionist din Guvern pare să fie Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe din vremea Guvernului Văcăroiu, un diplomat de școală veche care revine în același fotoliu după 20 de ani, semn că prea multe nu s-au schimbat în România de atunci încoace. Într-o perioadă tulbure, în care în jurul țării furtuna stă să înceapă, iar Rusia se bucură de orice breșă care se produce la vestul granițelor sale, România defilează cu un guvern fără specialiști, cu oameni lipsiți de experiență, fără idealuri și fără viziune.

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  08 ianuarie 2017 22:09

  Stalinist esti tu Maghiarule venit din Mongolia. Tie ti-a facut Stalin regiune autonoma Maghiara si cum stii foarte bine ca armata Romana v-a invins si va poate oricand invinge iarasi daca e cazul va aliati cu oricine Stalin, Hitler, Trump sperand ca astfel va veti atinge scopurile murdare si veti extinde gunoiul vostru de tara ne-Europeana care ar trebui stearsa de pa harta si voi deportati in Mongolia de unde ati venit cum pe buna dreptate au fost re-patriati deja Tatarii din Crimeea.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta-IOSIF VISARIONOVICI STALIN

  08 ianuarie 2017 14:19

  TAVARISE "caporal" Joaquin Murieta , VEZI CA NU MAI SUNTEM IN ANII CAND PRIMEAI ORDINE DE LA STALIN, GHEORGHE GHEORGHIU DEJ SI ANA PAUKER !?? PS TAVARISE "CAPORAL "Joaquin Murieta , intrucat noi POSTACII, iti "pretuim" foarte mult "COMENTARIILE" , te rugam scrie mai des, dar cu mai multa 'MANDRIE PATRIOTICA", "ELAN REVOLUTIONAR" SI "MANIE PROLETARA" !

  raspunde comentariului
 • ??????

  08 ianuarie 2017 12:21

  Ei ca sa vezi !? Observarati ca aceia care au votat nu tinura cont si de astfel de "aspecte"?

  raspunde comentariului
 • ioan gheju

  07 ianuarie 2017 21:41

  Ca un adagio, as vrea sa spun ca nu m-am referit in articolul anterior la Ministrul de Externe, domnul Teodor Melescanu, ca nefiind un profesionist, el fiind poate singurul profesionist adevarat din acest guvern, ci la clasa politica in general, contactele cu UE nefacandu-se doar la nivel de ME. M-am referit aici la competentele clasei politice in general!

  raspunde comentariului
 • ioan gheju

  07 ianuarie 2017 21:31

  Doamna Fati, asa dupa cum sunt sigur ca stiti, adevaratii conducatori ai Europei nu ne-au luat niciodata in serios, au mimat interesul fata de noi atunci cand propriile interese o cereau. Ca dupa '89 clasa politica a fost tot mai slab pregatita pentru rigorile unei europe in continua schimbare, o vedem cu ochiul liber. Si ca in orice domeniu, iar in politica, presupun, cu atat mai mult, trebuie sa te pregatesti serios pentru a fii un bun profesionist. Ori noi inca facem politica mare, si aici ma refer la politica externa, cu amatori! Sa ne mai miram ca nu suntem luati in serios? N-as crede! E ca si cand ati pune pe cineva care e in stadiu de scriere-citire la "Ana are mere" si dvs. vreti sa scrie eseuri si comentarii literare pe teme date. Sa fim seriosi! Orice domeniu presupune o perioada, mai lunda sau mai scurta, functie de abilitatile si de puterea de asimilatie afiecaruia, de-ati insusi problematica acestuia.Romania resimte o acuta criza de specialisti in mai toate domeniile. Si ne va lua o lunga perioada de timp sa complectam aceste locuri goale! Asta daca ne decidem s-o facem cat mai curand! Dar dupa cum vad ca decurg lucrurile, mira-m-as ca acest lucru sa se-ntample prea curand. In rest... s-auzim numai de bine!

  raspunde comentariului
 • hi hi ho

  06 ianuarie 2017 9:41

  Cenzurati ba mai usor nusulimanilor de la colonia hebreiasca limbera...

  raspunde comentariului
 • @ Ilie Smarandescu ·

  06 ianuarie 2017 8:55

  Nu este clar ce faceti pe la Academia de Studii Economice Bucuresti, la varsta pe care v-o divulga mica poza atasata. Ortografia si stilul ne indreptatesc sa presupunem ca sunteti portarul institutului. Imi permit sa va dau un sfat. La varsta aceasta nu va mai puteti corecta ortografia, deci ar fi bine sa renuntati la comentarii, in cazul cand nu vreti cu orice chip sa fiti penibil.

  raspunde comentariului
 • nelu

  05 ianuarie 2017 19:14

  Doamna Sabina Fali . CE VA SPUNE LUMEA DESPRE GUVERNUL MUTRESCU ????o intrebare de 1.000.000.000 de EURO nu cicati de DOLARI. numai o intrbare va rog. si viitorul TARII va fi BINE

  raspunde comentariului
 • Toma Bodor

  05 ianuarie 2017 19:01

  Stimate domnule Ilie Smarandescu, va rog sa nu mai fiti analfabet numai, face-ti, etc.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  05 ianuarie 2017 18:22

  Ce parere au strainii anti-Romani despre guvernul Romaniei nu stiu dar mai importanta este parerea lor despre poporul Roman numit de ei "inferior" de "rasa Latina", "corupt", "hot", etc. Nu stiu ce guvern Roman poate colabora cu ucigasii lui Horia de la Viena sau cu cei care s-au scaldat in sangele Romanilor ucisi si acum conduc Ungaria. Germanii nu i-au iertat pe Romani pentru 23 August si vor continua sa se razbune cat timp va mai fi chiar si un Roman in viata. Nici un guvern Roman nu poate schimba aceasta situatie. Franta in care Ciolanos si-a pus mari sperante este azi condusa de Vichisti si daca cumva mai exista inca in viata un Francez adevarat demn de acest nume il vor ucide curand Germanii si pe ala. Franta Vichista de azi a deportat-o pe Esmeralda in Romania a schimbat deviza Frantei din Liberte, Egalite, Fraternite ! in Travaille, Familie, Patrie ! si a cenzurat Marseilleza scotand versurile care ii deranjau pe Germani. Asta e situatia. Guvernul o stie si doar ziaristii vanduti strainilor anti-Romani incearca sa falsifice adevarul.

  raspunde comentariului
  • @Joaquin Murieta

   06 ianuarie 2017 9:01

   Ce ghiveci este in capul dumitale, dom'le! Presupun ca esti in varsta, chiar foarte in varsta, pentru ca asemenea bazaconii numai Alzheimerul le poate genera! Chiar nu iti dai seama ca ai luat-o razna?

   raspunde comentariului
 • cu/fara vaselina?

  05 ianuarie 2017 17:56

  Nu de sfori va fi vorba, ci de maini nevazute. Ne vom da seama de asta doar cand va ranji Grindeanu.

  raspunde comentariului
 • Aculov Andrei

  05 ianuarie 2017 16:49

  Acest PARTID, PSD , care nu respectă decât legea OMERTACine n-aude, nu vede și tace, trăiește 1000 de ani în pace, ar TREBUI SCOS ÎN AFARA LEGII, FIIND UN PARTID MAFIOT !!!

  raspunde comentariului
 • voicu hary

  05 ianuarie 2017 15:13

  Vai de capul nostru!

  raspunde comentariului
 • UE-xit

  05 ianuarie 2017 14:37

  ALOOO...! Care Schengen ...?! In afara de cativa debusolati, dezaxati, cu dorinta de moarte, cine mai are nevoie de inca o nenorocire, in plus, pe capul nostru ?! Exact ,,inginerii'' lui merkel sunt ceI ce ne mai lipsesc si, in rest ... LE AVEM PE TOATE !

  raspunde comentariului
  • Puie Monta

   05 ianuarie 2017 15:17

   3,4 milioane de romani care nu au putut vota lucreaza in afara tarii. Nu va putea o gasca de mafioti care au talharit 27 de ani sa scoata Romania de pe harta Europei. Voi le-ati luat dreptul la vot si credeti ca nu isi vor putea lua drepturile inapoi. Va inselati si sigur va sinucideti.

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 ianuarie 2017 15:05

   Mai bine in Uniunea Eurasiatica?

   raspunde comentariului
 • sulimanu

  05 ianuarie 2017 14:37

  Eu zic ca mesajul este MUUUIEEE LA CAPUSELE SOROSAISTE!!!!

  raspunde comentariului
 • agricultorul fericit

  05 ianuarie 2017 14:28

  Stimata Dna. Fati,Scrieti ca guvernul proaspat numit e falimentar.DACA, ceilalti, erau MAI buni, cum de nu au castigat alegerile?

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 ianuarie 2017 15:09

   Pt ca 18 din pupulatia tarii este cretina ca tine si a votat PSD! SIMPLU! Mars la Moscova voma comunista!

   raspunde comentariului
 • vasile

  05 ianuarie 2017 13:03

  Cu așa miniștrii înăuntru, nu ne mai trebuie dușmani în afară.

  raspunde comentariului
 • Moga Georgeta

  05 ianuarie 2017 12:47

  Foarte bun articol! De citit zilnic, pentru ca sa nu amortim sub avalansa minciunilor difuzate de obedientii sistemului....

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  05 ianuarie 2017 12:17

  Aceasta sleahta de infractori va incerca sa mineze relatia UENATO- Romania. Va urma linia trasata de Moscova. Semnalele de la Moscova sunt clare. Depinde de fiecare dintre noi daca acesti oligofreni vor reusi sa ne distruga viitorul.....Daca noi vom recastiga libertatea in strada atunci acesti infractori trebuie sa fie judecati. Iar congregatia infractorilor scoasa in afara legii.

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  05 ianuarie 2017 12:17

  Aceasta sleahta de infractori va incerca sa mineze relatia UENATO- Romania. Va urma linia trasata de Moscova. Semnalele de la Moscova sunt clare. Depinde de fiecare dintre noi daca acesti oligofreni vor reusi sa ne distruga viitorul.....Daca noi vom recastiga libertatea in strada atunci acesti infractori trebuie sa fie judecati. Iar congregatia infractorilor scoasa in afara legii.

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  05 ianuarie 2017 12:17

  Aceasta sleahta de infractori va incerca sa mineze relatia UENATO- Romania. Va urma linia trasata de Moscova. Semnalele de la Moscova sunt clare. Depinde de fiecare dintre noi daca acesti oligofreni vor reusi sa ne distruga viitorul.....Daca noi vom recastiga libertatea in strada atunci acesti infractori trebuie sa fie judecati. Iar congregatia infractorilor scoasa in afara legii.

  raspunde comentariului
 • oscar

  05 ianuarie 2017 12:09

  Ati inceput sa va manifestati dupa vechile canevasuri !!!! Activati obscurii ziaristii acoperiti de la Le monde,El pais,FAZ,SDZ,politico,riseproject,Le Figaro,DW,RFI,EUObserver,The Economist,Der Spiegel,Der standard etc la mancat ***** despre guvernul pus de o zi Apoi pupati clantele pe la ambasade Mai un denunt,mai o anonima

  raspunde comentariului
  • @oscar

   06 ianuarie 2017 9:07

   Nu dovedesti altceva cu insultele acestea, decat educatie precara, lipsa de discernamant si servilism fata de psd! Aici se face schimb de opinii, scrise CIVILIZAT. Incearca sa scrii ca atare, sau renunta! Chiar daca te pretinzi un "oscar".

   raspunde comentariului
  • hihihi

   05 ianuarie 2017 13:35

   Cineva care tanjeste dupa adevarurile de la Pravda sau Scanteia, sigur nu unul dintre oropsitii care faceau coada si la hartia igienica, sau murea de boli care se tratau de 100 de ani. Un "om al viitorului" produs al scolii comuniste, care reusea sa faca din fiinte ganditoare amoebe!

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 ianuarie 2017 12:21

   Mars la Moscova voma komunista! O sa vina ziua cand veti raspunde in fata legii pt deturnarea parcursului european al Romaniei. Putina rabdare!

   raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  05 ianuarie 2017 10:23

  Excelent Dna Fati ! Dar nu ne prea "incalzeste" cu ceva ! "Jorurile" au fost, deja, facute ! In 11 dec., de catre idotii de vatanti psd, alde si udmr, si de catre indolentii care nu au votat deloc !

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook