21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCod roșu de minciuni! Începe campania electorală! | OPINIE

Cod roșu de minciuni! Începe campania electorală! | OPINIE

Victor Ponta în 2013: Dacă Autostrada Comarnic-Braşov nu e gata până în 2016, nu mai candidez la următoarele parlamentare! Să mai spun că Victor Viorel, cel mai bun premier, a mințit e ca și cum aș zice că iarna ninge. El este campionul absolut al mincinoșilor din politică. Acum e vremea lui. Azi începe campania electorală!

Probabil de asta s-a și rugat Liviu Dragnea de el să candideze din nou pe listele PSD, cu promisiunea că ar putea fi și viitorul ministru de Finanțe. Ei au o tradiție bună aici, ultimii doi miniștri fiind selectați cu atenție: unul din cimitirul unde ascundea tablouri, celălalt de prin cluburile de fițe ale Capitalei. Nu că ăilalți ar fi fost altfel. Speranța Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, zis „Transformator“, a plecat din minister direct la pușcărie.

Scrie colegul meu Petre Bădică, în ziarul de azi, despre minciunile USL din 2012. Atunci, PSD și PNL erau braț la braț, simțeau la fel, mințeau la fel. Doar 8,8% din promisiunile lor electorale au fost îndeplinite. Majoritatea, ajutoare sociale. Nicio investiție! Asta înseamnă că au mințit în proporție de peste 90%.

Între timp, o parte din activul de bază al USL a migrat prin alte partide. Așa se face că, ieri, o altă mare speranță a politicii, senatorul Marius Isăilă, cap de listă la Bacău din partea PRU, a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru corupție. Înainte să devină coleg cu Ghiță penalul la Partidul România Unită, Isăilă mai trecuse pe la PSD și UNPR. Un personaj marginal, dar cu atât mai exemplificativ. Ca el au fost zeci de parlamentari, n-avem loc să-i pomenim pe toți.

Văd cum le dăm lecții de democrație americanilor. Gata! S-au făcut de râs! Niște terminați! Păi noi am reușit să ne salvăm de Vadim votându-l pe Iliescu. Vă dați seama ce deștepți suntem? Dar lasă că începe olimpiada de minciuni și la noi. Iar o să se năpustească aștia cu mii de kilometri de autostradă, salarii ca în State, locuri de muncă, spitale moderne și multe, foarte multe lucruri gratis.

Diferența între fraierii ăștia de americani și noi e că politicienii lor nu au atât de multe de oferit pentru că le-au rezolvat deja acum mai bine de o sută de ani.

Cu toate acestea, americanii au simțit că e momentul să dea votul unui personaj din afara sistemului politic îmbătrânit în rele chiar și la ei. De reținut, însă, că niciunul dintre candidați nu are cazier.

La noi, situația e mult mai complicată după atâtea promisiuni neonorate și cu atât de mulți oameni care își doresc să fie mințiți chiar și atunci când viața lor e scrisă rând cu rând pe caiețelul cu datorii.

Eu nu sunt de acord că trebuie să crape cineva. Poate ar trebui să li se usuce câte-o mână atunci când fură sau limba atunci când mint. Dacă se întâmpla așa, n-ar fi trecut nicio hoție prin Parlament. N-ar fi avut ce mâini să se ridice.

Mesajele agresive și populiste venite dinspre politicienii cu cazier și probleme penale la adresa oricărei tentative de schimbare a sistemului de furt organizat ar trebui să le dea de gândit celor care s-au săturat să plătească taxe și impozite doar pentru a-i îmbogăți pe acești mafioți. Măcar cu eliminarea penalilor din politică să rămânem după aceste alegeri. Ar fi un punct bun de plecare.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă