15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMerkel a greşit. Trump a avut dreptate! │OPINIE

Merkel a greşit. Trump a avut dreptate! │OPINIE

Atentatul de la Berlin, unde un terorist islamist radical s-a năpustit asupra creştinilor veniţi la Târgul de Crăciun, arată odată în plus că suntem în război. Un război între culturi şi credinţe, în care persoane inspirate de credinţa islamică îşi propun să omoare creştini – bărbaţi, femei sau copii, le este indiferent. Ne atacă în cele mai sacre momente ale vieţii noastre: la Nisa au lovit de Ziua Naţională a Franţei, la Berlin au însângerat sărbătoarea Naşterii Domnului.

Doamna Angela Merkel a greşit când a deschis larg porţile Europei. Mulţi nevinovaţi au plătit cu viaţa această eroare. Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a avut dreptate atunci când a spus că Statele Unite nu vor accepta imigranţi proveniţi din ţări cu risc ridicat de terorism.

România nu trebuie să aştepte, pasiv, să se repete pe teritoriul ei dramele din Franţa, Germania, Spania, Belgia sau Bulgaria. Din nou spun că trebuie să învăţăm din lecţia oferită de Donald Trump. În 2017, o guvernare pentru care interesul naţional nu este o adunătură de cuvinte goale, ar face următorii paşi:

„Cotele de refugiaţi”, impuse de UE, ar fi complet respinse şi orice negociere cu Bruxelles-ul ar fi închisă. Zero imigranţi pe teritoriul României, aceasta trebuie să fie poziţia Bucureştiului. Iar oficialii români trebuie să explice clar omologilor din ţările UE că imigranţii fără acte, intraţi ilegal în spaţiul european trebuie expulzaţi urgent. Am toată empatia pentru civilii sirieni nevinovaţi, prinşi între teroriştii din ISIS şi mercenarii ruşi ai dictatorului Assad, dar primirea a milioane de refugiaţi în spaţiul UE nu reprezintă o soluţie. Compasiunea pentru victimele războiului din Siria nu trebuie să pună în pericol viaţa, repet, viaţa, unor cetăţeni europeni nevinovaţi.

Construcţia mega-moscheii din Sectorul 1 al Capitalei, aşa cum i-a dictat preşedintele Turciei, Recep Erdogan, lui Victor Ponta, trebuie definitiv oprită. Terenul acordat gratuit de stat trebuie recuperat şi valorificat. Dacă Erdogan vrea să construiască moschei, să o facă pe banii lui. În Turcia, regimul islamist este tot mai opresiv cu creştinii, iar presa pro-guvernamentală îl asociază pe Bartolomeu I, patriarhul ecumenic al Constantinopolelui, cu lovitura de stat eşuată, din vara acestui an. De ce ar trebui România să fie amabilă cu un regim autoritar tot mai apropiat de Putin?

Referendumul cerut de Coaliţia pentru Familie, trebuie să se desfăşoare cât mai grabnic. Aparent, dar doar aparent, acest subiect nu are legătură cu terorismul islamist. Un astfel de referendum ar avea însă rolul de a-i uni pe români în jurul valorilor creştine şi a-i mobiliza. Până şi Stalin a înţeles, în anii celui de-al doilea război mondial, puterea credinţei şi a slăbit teroarea asupra bisericii ortodoxe ruse. Ateismul ultra-agresiv, care-i pune la zid pe toţi credincioşii creştini, îi blamează in corpore, şi care justifică actele de teroare ale extremiştilor islamişti, trebuie să primească un răspuns, prin acest referendum. Sunt convins că aceşti radicali atei, extrem de activi pe mediile sociale, care folosesc un limbaj vulgar, se vor dovedi a fi o minoritate insignifiantă.

De altfel, primul gest major al viitorului Legislativ – dincolo de investirea Guvernului – va fi legat de referendumul pentru definirea familiei. Acesta va fi un test. Un test pentru că vom vedea cât de democraţi sunt noii parlamentari – am citit că 85% dintre ei sunt aleşi pentru prima oară. Vor înţelege că trebuie să-i respecte pe cei aproape trei milioane de cetăţeni, care solicită organizarea unui referendum care se încadrează în limitele revizuirii Constituţiei, sau vor proceda precum predecesorii lor şi vor călca în picioare voinţa poporului? Noi nu aşteptăm de la acest Parlament decât să respecte democraţia, aşa cum şi noi, cei care susţinem refrendumul pentru definirea familiei, vom şti să acceptăm orice decizie a poporului român.

Dragi prieteni, în aceste zile de Crăciun, nu m-am putut opri să nu mă gândesc: cine sunt cei care tulbură una din cele mai sacre sărbători ale creştinilor? În decembrie 1989, comunistul Ion Iliescu a provocat moartea a sute de români nevinovaţi pentru a-şi justifica preluarea puterii. Soţii Ceauşescu au fost ucişi în ziua de Crăciun. Ei meritau să fie judecaţi şi pedepsiţi cu toată asprimea, dar doar un ateu lipsit de orice respect pentru sărbătoarea Naşterii Domnului putea să comită o astfel de crimă într-o asemenea zi.

Asta îi leagă pe teroriştii islamişti de comuniştii atei de tagma lui Iliescu: urăsc spiritul Crăciunului.

Eu cred că, în 2017, şi unii, şi alţii, vor vedea că noi, creştinii, ştim să ne apărăm valorile în care credem de peste 2.000 de ani.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă