7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile...

Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile lor nu schimbă rezultatul alegerilor | OPINIE

Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu trăiesc cu iluzia că mai pot guverna România după tot ce au făcut. Ca să-și salveze pielea se agață de partidele pe care le controlează și de electoratul lor, deși nimeni nu i-a votat ”pe persoană fizică”.

Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu au oferit luni un spectacol de un tupeu care te lasă mască. Au spus că pur și simplu nu le pasă de cei 600.000 de manifestanți care le-au cerut demisia în stradă, în toate orașele mari ale României.


Pe aceeași temă: De ce este Dragnea atât de disperat | OPINIE



Apoi s-au lansat iar în tot felul de bazaconii privind motivele pentru care România se confruntă cu cele mai mari proteste. Ar găsi cele mai fantasmagorice explicații numai să nu accepte adevărul și astfel își prelungesc agonia  într-un spectacol de toată jena.
Adevărul este că revolta publică e perfect justiticată și este normal ca strada să le ceară demisiile.

După ce au fost prinși, noaptea ca hoții, schimbând legea ca să-și rezolve problemele penale, cum își mai pot imagina că îi mai lasă vreun om normal la cap că guverneze și să controleze majoritatea parlamentară?

Altă întrebare: Vom sta patru ani să păzim noaptea Guvernul și Parlamentul, ca să-i prindem dacă se gândesc să facă iar cine știe de potlogărie?

Altă întrebare: După tot ce au făcut, au pretenția să-i credem pe cuvânt că nu vor face iar cine știe ce ticăloșie?

Altă întrebare: Cum își mai pot imagina acești oameni că mai pot rămâne la butoanele Puterii?




Modul cum se încăpățânează să-și prelungească agonia duce întreaga situație într-un tablou de o hidoșenie înfiorătoare. Acuză ca Ceaușescu în 1989 ”agenturili”. Amenință cu aruncarea electoratului lor în contramanifestații.

Spun că vor da foc la țară numai să nu demisioneze pentru că, așa suțin ei, votul de la alegerile parlamentare le dă dreptul să facă orice pentru a-și conserva pozițiile.

Dacă Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu erau votați ”pe persoană fizică” la alegerile din decembrie, aveau tot dreptul să invoce acum rezultatul acelui vot în apărarea lor. Cererea ca ei să demisioneze ar fi însemnat, într-adevăr o răsturnare a votului legitim de la alegerile parlamentare.

Problma este că votul din decembrie 2016 a fost dat unor partide și unor programe de guvernare. Niciunde în aceste programe de guvernare nu exista planul împotriva Justiției pe care ei acum încearcă să-l pună în practică.




Nimeni nu a votat, punctual, aceste măsuri. Niciunde în aceste programe de guvernare nu scria că ele se aplică numai și numai prin Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu.

Ca atare nu pot invoca acum voturile primite de partidele lor în decembrie 2016. Este incorect în primul rând față de aceste partide, care nu își pot aplica măsurile pentru că liderii lor sunt prinși într-un scandal monstruos din care nu au cum să scape.
Demisiile lui Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu alterează cu nimic rezultatul legitim al votului de la alegerile Parlamentare. Camera Deputatilor poate alege alt președinte de la PSD, care nu e infractor dovedit.

Senatul poate să aleagă alt șef și majoritatea rămâne neschimbată. Ea poate numi alt guvern, unul pe care să nu fie nevoie să-l păzim în stradă cu sutele de mii.

Faptul că Dragnea  și Tăriceanu refuză sau nu sunt capabili să vadă aceste lucruri simple ne arată cât de periculos este să-i lăsăm să rămână la butoanele puterii.

Și-au subjugat total partidele pe care le folosesc ca pe niște feude din Evul Mediu fără să respecte niciun principiu, nicio lege, nicio normă de bun-simț, cu o lipsă crasă de respect pentru propriul electorat.

Oamenii au votat PSD și ALDE pentru aplicarea unor măsuri concrete, nu pentru ca niște persoane anume să ocupe niște funții din care să comită orice aberație le trece prin cap. Atitudinea lor e o sfidare la adresa celor 600.000 de români din stradă, dar este în primul rând o desconsiderare a propriului electorat.


De același autor: Delirul dictatorial al infractorului Liviu Dragnea: agitatori, droguri și agenturili străine care scot lumea în stradă | OPINIE



Pe aceeași temă:  Ce facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat să-și rezolve dosarele?
Pentru binele României, să sperăm că Liviu Dragnea e doar un politician cu orizonturi politice teleormănene limitate și nu asistăm la ceva mult mai grav, comandat și pus la cale de la Moscova… continuarea aici!





 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă