19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUdrea şi Ponta, o specie care trebuie eradicată

Udrea şi Ponta, o specie care trebuie eradicată

Poate că acuzaţia adusă de Adrian Papahagi Elenei Udrea, că în campania electorală a jucat rolul de iepure pentru Victor Ponta, merge puţin cam prea departe, deşi zvonurile privind un blat între Traian Băsescu şi Ponta au abundat, iar relaţia dintre cei doi este mai apropiată decât lasă să se înţeleagă declaraţiile de faţadă de la televizor, dar un lucru este foarte clar: între cei doi există asemănări -puternice care îi aşază în -aceeaşi specie. O vermină politică purtătoare de -maladii naţionale, care trebuie eradicată.

A-i descrie pe cei doi drept paraziţi politici poate părea excesiv, dar destinul lor politic validează cu vârf şi îndesat această caracterizare infamantă. Ambii sunt oameni submediocri, lipsiţi de calităţi esenţiale care să îi califice în vreun fel pentru poziţiile pe care le ocupă sau le-au ocupat de-a lungul vremii.

Din punct de vedere intelectual, Victor Ponta este întruchiparea fraudei, cu toate tribulaţiile sale postelectorale care l-au făcut să renunţe la titlul de doctor – printr-un abuz, desigur, pentru că alt fel de a exercita puterea pare că nu cunoaşte. Din acelaşi punct de vedere, doamna Udrea este o glumă foarte proastă şi sperăm să aibă măcar decenţa să nu facă vreodată caz de creditele sale universitare în spaţiul public. Această uzurpare de calitate intelectuală nu este lucru de nimic, chiar dacă nu are efecte penale, pentru că spune ceva fundamental despre persoanele în chestiune. Ambii sunt oameni de calitate intelectuală joasă, conştienţi de acest handicap, care, din dorinţa de a-şi ameliora statutul au recurs la fraudă şi minciună, preferând să-şi confecţioneze o personalitate falsă, să se „dea” drept ceea ce nu sunt. Impostura intelectuală este în grad înalt relevantă pentru că titlurile şi carierele universitare trebuie să se construiască pe temelia fermă a onestităţii şi responsabilităţii. A onestităţii intelectuale şi responsabilităţii care trebuie să îţi domine atât activitatea de cercetare, cât şi pe cea, eventual, didactică. Or, frauda intelectuală este dovada clară că cei doi sunt oameni profund necinstiţi.

Această imoralitate funciară şi impostura ar trebui să fie suficiente pentru a te descalifica pentru poziţii publice pentru că funcţia publică trebuie să fie una în care serveşti interesele ţării, nu interesele personale, or, dacă ai demonstrat deja că eşti capabil să minţi şi să înşeli pentru a parveni, atunci nu ai ce să cauţi în viaţa publică.

Fără calităţi personale, dar posedaţi de o ambiţie fără limite, cei doi s-au căţărat ca plantele-parazit pe oricine putea să îi tragă în sus atât în cariera politică, dar şi în viaţa personală, iar atunci când nu le-au mai fost de folos i-au abandonat fără regrete. Expresia „a călca peste cadavre” este excesivă, dar nu prea mult.

Lipsa de moralitate, impostura şi parvenitismul sulfuros ale celor doi îi fac candidaţi ideali la corupţie şi insensibili la indignarea publică. Corupţia lui Ponta este dovedită, deocamdată, de abuzurile de putere fără precedent la care a recurs şi de modul în care a manipulat puterea de stat în interesele personale şi politice. Pentru aceste abuzuri Victor Ponta va plăti atunci când nu va mai avea controlul asupra unor instituţii de forţă şi asupra Avocatului Poporului. Doamna Udrea trebuia să ştie că în momentul în care au apărut dosarul Microsoft şi dosarul ANRP nu avea cum să scape. Nu poţi să speri că dacă îl bagi la apă pe Cocoş ai şi scăpat când întregul eşafodaj se prăbuşeşte în jurul tău. Nu poţi să dai pe toată lumea la o parte cu maxim cinism doar ca să candidezi tu la preşedinţie, când ştii că, inevitabil, mai devreme sau mai târziu vei ajunge la DNA. Reţeaua de complicităţi politice, corupţie, servicii secrete şi afaceri oculte în care sunt implicaţi atât Udrea, cât şi Ponta este complicată şi, fără îndoială, puternică, dar nu invincibilă. Ceea ce îi face pe cei doi cu atât mai nocivi pentru societatea românească. Doamna Udrea ajunge, după mult prea multă vreme să, răspundă pentru asocierea sa cu această reţea, cu Sistemul ticăloşit. O va face şi Victor Ponta.

Specia politică reprezentată de Traian Băsescu, Adrian Năstase sau Ion Iliescu, oameni ai Sistemului care au folosit Sistemul în favoarea lor sau împotriva Sistemului însuşi, dispare pe cale naturală. Speciei Udrea-Ponta care i-a urmat i-a fost extirpat organul moral şi, de aceea, ei sunt mult mai periculoşi. Şi de aceea această specie trebuie eradicată. Din păcate, nici oferta preşedintelui Iohannis, care a promis o altfel de politică, făcută cu altfel de oameni, nu este cu adevărat altfel şi cu siguranţă oamenii nu sunt alţii. Dar despre mutaţia genei ticăloşiei în poli-tica românească, cu alt prilej.   

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă