19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVictor Viorel, unicul premier | OPINIE

Victor Viorel, unicul premier | OPINIE

În mod normal, PSD ar trebui să-l propună din nou pe Victor Ponta pentru funcția de șef al Guvernului. Păi nu spun  peste tot, ei pesediștii, că Viorel a fost cel mai bun premier? Cum să ratezi o astfel de ocazie cu un asemenea personaj măreț în partid? Plus că el are doar vreo trei dosare penale, dar nicio condamnare.

La orice discuție despre Guvernul Cioloș, membrii de partid îl pun pe acesta în antiteză cu Victor Ponta, nicidecum cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau alți socialiști de caviar celebri.

Mi s-a replicat, spre exemplu, că Dragnea a fost nevoit să-i ceară lui Cioloș amânarea scutirilor de taxe, promisă tot de PSD în “cel mai bun Cod Fiscal”, din cauza nenorocirilor produse de tehnocrați. Când am spus că, totuși, anul acesta , România a avut o creștere economică record, răspunsul a venit prompt din partea unui membru al activului de bază PSD: creșterea  a fost posibilă datorită bunei guvernări a lui Ponta. Exact ca în bancul ăla cu iepurașul care își lua bătaie și dacă avea bască și dacă nu avea. Nu mai zice nimeni că, marele Cod Fiscal a fost făcut de un ministru care ascundea prin cimitir tablourile luate din șpăgi.

Nu a avut însă niciunul dintre postacii PSD ce să mai spună atunci când am amintit de patriotismul lui Victor Viorel care, în mărinimia lui de român tradițional, i-a iertat pe kazahii de la Rompetrol de o datorie de 600 de milioane de dolari. Și sunt ferm convins că, la suma asta, Viorel a fost doar mărinimos, iar procurorii sunt răi.

Cam în aceeași perioadă, ortodoxul Ponta le-a promis turcilor o mare moschee în București, pentru care a alocat și un teren cu o valoare de câteva milioane de euro.

Am văzut că nici Gabriela Firea nu se simte prea bine. A fost de urgență la spital unde a fost diagnosticată cu laringită. Sper că totuși au băgat-o și în barocamera aia de la Spitalul  Floreasca, pentru că înțeleg că deschide porii și face bine la ten. Doar pentru asta a inaugurat-o  celebrul Nicolae Bănicioiu , ministru tot  în performantul guvern Ponta. Păi au aruncat oamenii ăia 3,4 milioane de lei aiurea? Până la urmă, obrazul subțire cu cheltuială se ține.

Același Bănicioiu a lăsat Sănătatea fără 50 de milioane de euro pentru că n-a fost în stare să aprobe strategia de gestionare a deșeurilor medicale. Banii ar fi venit de la Uniunea Europeană, fiind vorba despre fonduri nerambursabile.

Dacă mai luăm în discuție și pleiada de miniștri plecați la pușcărie direct din “cel mai cinstit Guvern”, e evident că PSD nu poate avea altă opțiune în privința nominalizării pentru funcția de premier. Dintre ei, Victor Ponta a mințit cel mai mult, a avut cei mai mulți miniștri penali și a introdus cele mai multe taxe, pe care nici Dragnea nu vrea să le scoată. Îndeplinește absolut toate standardele PSD pentru a fi singurul premier! Să nu-l pui pe el în fruntea Guvernului, înseamnă să-ți asumi că minți de fiecare dată când spui că a fost cel mai bun prim-ministru. 

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă