8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMajestatea Sa Margareta l-a făcut pe Klaus Iohannis irelevant

Majestatea Sa Margareta l-a făcut pe Klaus Iohannis irelevant

Majestatea Sa Margareta a atenţionat diplomaţii olandezi că Europa dublelor standarde şi impunerea unor condiţii de integritate în acordarea fondurilor europene sunt ilegale şi vor duce la divizarea şi mai mare a Europei. În prezenţa unui auditoriu elevat, Custodele Coroanei a vorbit despre creşterea economică incredibilă a ţării noastre în ultimii ani, dar şi despre nedreptăţile şi condiţiile ilegale impuse de la Bruxelles.

„Da, avem probleme. Dar avem o creștere economică incredibilă în fosta jumătate comunistă a continentului, iar țara mea este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa“ – le-a spus Majestatea Sa diplomaţilor olandezi.

Mai mult, Custodele Coroanei a vorbit și despre contraproductivitatea considerării patriotismului drept  „rasism și xenofobie.“ Le-a explicat că progresismului nu i se opun tradiţionaliştii din ţara sa.

„Este greșit să argumentăm că valorile noastre nu sunt valori europene; s-ar putea să nu fie la modă în unele părți ale Europei, dar sunt valori care aparțin continentului“, a punctat Majestatea Sa.

Majestatea Sa a vorbit auditoriului foarte frumos despre poporul român care înţelege responsabilităţile pe care le are în UE, la fel ca puterea politică, dar a cerut cu fermitate: „încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre și evitarea amenințării acestora prin clauze de condiționalitate extinse artificial.“

Majestatea Sa a criticat chiar și Olanda, țara în care își ținea discursul, pentru atitudinea pe care o are față de România.

Teze şi antiteze

Klaus Iohannis colindă ţara, acum, că deh e în campania electorală. Timp de aproape cinci ani de zile, vorbele sale au fost pline de hulă şi de venin. Nu ne-a luat apărarea în forurile mondiale, chiar dacă uneori noi sau reprezentanții noștri au greșit. Nici vorbă despre vreun discurs, prin care să laude şi să ceară respectarea statului român.

Nu e prima oară când Custodele Coroanei ne reprezintă cu cinste printre străini. Le-a spus de la obraz olandezilor că ne privesc prea de sus, fără a face eforturi de a ne înțelege spiritualitatea, obiceiurile și metehnele provinciale.

Învăţat de uzina de produs preşedinţi, că cel mai bun adversar e adversarul mort, singura temă de campanie a peședintelui e „să moară PSD.“

Laboratorul de propagandă din spatele său e inspirat din manualul activistului NKVD. Fă-l pe duşman să se ruşineze, denigrează-l, trimite-l în puşcărie! Așa scrie la îndrumarul de acum aproape un secol.

 

Directiva 40 a NKVD:  Trebuia ca reprezentanţii opoziţiei politice să fie închişi. Se va încerca prin toate mijioacele racolarea acelor opozanţi care se bucură de stima populaţiei băştinaşe. Dacă nu cedează, trebuie compromişi prin campanie de denigrare. Înainte ca ei să se întipărească în conştiinţa maselor, trebuie lichidaţi prin aşa-numite „întâmplări neprevăzute“ sau închişi sub acuzaţia de crimă de drept comun. Numai în cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi ţinute sub acuzaţia de „înaltă trădare.“

Nu vi se par cunoscute astfel de acțiuni și în timpurile de azi? Nu seamănă crimele politice cu cele de atunci? Modul de defăimare al adversarului pare copiat din documentul altă dată strict secret.

Coroana e un simbol al unităţii naţionale. Republica e agregatul frigorific, adus în iarna cizmelor rußseşti, creat pentru a îngheţa orice simţământ naţional.

Monarhia a construit România modernă. Republica a distrus-o. Republicanii au atacat, prin forurile reunite cu ura, fundamentul naţiunii: familia, credinţa şi proprietatea.

Republica a avut mereu președinți vasali cuiva. Reprezentanții vremelnici ai republicii, batjocoritor cântată „măreață vatră“, au acționat mai mult în slujba intereselor ocupanţilor, decât ale celor mulţi, săraci şi loiali patriei.

Vă întrebaţi, probabil, de ce nu am auzit niciodată cuvântul „PATRIE“ în discursurile prezidenţiale? E pentru că președinții simt complexul inferiorității față de un Suveran, iubitor de țară, în „pace și onor.“

Națiunea, patria și credința erau pentru suveranii României Mari cuvintele magice ale guvernării loiale.

Pentru președinți, dictatul fricii, stigmatele și divizarea socială, pietrele de moară ale eșafodului dărâmării au fost chei de boltă.

Regii au făurit, președinții au distrus. Fie ca numele Suveranilor noștri loiali să rămână în Panthenon, iar a președinților trădători, la groapa de gunoi a istoriei.

Cei ce „nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri,“ asemenea Regelui Mihai, rămân orbi și prizonieri ai unei propagande anti-naționale.

Cât bine ne-a făcut Monarhia, atât rău ne-a produs Republica.

Sperăm în reversibilitatea istoriei. Credem în Dumnezeu și asta ne întărește convingerea că viitorul va fi monarhic, pentru că doar un Rege sau o Regină vor putea aduce pacea socială și românii acasă din pribegie.

Oare ce blestem s-a aruncat asupra noastră?

Nu e prima oară când Majestatea Sa Margareta apără România. Pe vremea când actualul președinte nu era încă însărcinat cu dregătoria țării, fiica Regelui Mihai a reușit, în peripluri obositoare, de la un colț la altul al Europei și nu numai, să convingă familiile regale înrudite cu familia sa de importanța acceptării României ca stat cu drepturi depline ale UE. Misiunile sale diplomatice în favoarea statului român s-au încheiat glorios. Am fost primiți și în NATO.

Poate că puțină lume știe cât a luptat ilustrul său tată pentru drepturile românilor, pentru țara sa, pentru diferitele guverne care s-au succedat la Palatul Victoria.

Familia Regală română nu a cerut nimănui recunoștință. A considerat acțiunile drept datorie de onoare față de țară.

În urmă cu un an, la Bruxelles, Klaus Iohannis spunea că ţara sa nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, pentru ca după succesul neașteptat al mandatului încredințat prin rotație, să laude guvernul Viorica Dăncilă.

Un Rege sau o Regină nu ar fi sărit de la o stare la alta, precum pacientul nevrotic din starea de letargie în cea de agitație.

Când italienii veneau să muncească în România, nimeni, în afara lui Candiano Popescu, revoluționarul de la Ploiești, eșuat în funcția de consilier al Suveranului Carol l, nu visa la schimbarea formei de guvernământ.

Pe vremea regelui Carol al ll-lea, moneda noastră națională era echivalentul francului belgian.

În timpurile lui Băsescu a început iarna vrajbei naționale și continuă cu bonusuri de la servicii să se întețească.

Oare ce blestem s-a aruncat asupra unui neam atât de înțelegător și de vrednic?

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă