11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiProcurorii deschid jihadul contra oamenilor din PSD

Procurorii deschid jihadul contra oamenilor din PSD

După o lungă leneveală, urmaşii Laurei Codruţa Kovesi, din instituţia care a reuşit recordul să acumuleze cele mai multe achitări din totalul celor de profil, s-au pus pe treabă. Pentru că spaţiul de manevră e limitat şi pentru a ne arăta cui sunt obedienţi, procurorii din vestul ţării au ţinut neapărat să ne atragă atenţia că cei mai mari corupţi sunt în PSD, nu în partidul lui Iohannis, acolo unde politicienii sunt protejaţi.

Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie le-a anulat ieri procurorilor setea de cătuşe.

 Se arată colţii justiţiei adversarului politic al “echipei câştigătoare”

Pentru a pune umărul la directiva werneriană de terminare a PSD, vulpoii au ieşit din vizuină pentru a le arăta celor din “echipa câştigătoare”, vorba preferată a lui Nicolae Robu, nerobit de DNA, că sunt braţul înarmat al puterii.

Altfel nu se explică de ce l-au săltat pe vameşul corupt, cu suta de euro la “mila cântarului” vamal, chiar din sediul PSD. Nu puteau să-l ridice de acasă, din Vamă, de pe stradă? Chiar din sediul partidului stigmatizat?

Pentru a ne convinge încă o dată că DNA nu e decât gestapoul fuhrerului, procurorul de caz, Codrin Gavra, a mai chemat şi trei parlamentari, tot PSD, la audieri.

După audieri care s-au întins pe tot parcursul zilei de ieri, procurorul a decis să-i reţină pentru 24 de ore pe opt corifei ai pesedismului vamal.

DNA a înviat pe cătuşe călcând

S-ar putea spune că în Postul Crăciunului DNA a înviat. Să vedeţi acum măcel, cătuşe, capete tăiate, sânge pe pereţii internetului şi pe ecranele televiziunilor, că dacă e ordin, cu plăcere.

Necalificaţi în marea corupţie, discipolii Laurei Codruţa Kovesi se iau după principiul vechii Procuraturi, un dosar mic politic şi unul mare de borfaş, aşa cum i s-a făcut lui Petre Mihai Băcanu, pe vremea când era reporter al ziarului “România liberă.” Acesta a făcut puşcărie, nu pentru că a tipărit în perioada cenzurii  un ziar samisdat, ci pentru că, vezi Doamne, vindea ilegal maşini prin mica publicitate a ziarului.

Acum, înviaţii DNA s-au năpustit asupra Vămilor lumeşti. Acolo au găsit repede victimele.

Marile vămi din vestul ţării colcăie de zeci de ani de şpăgari. Asta o ştie şi lăstunul care trece sfios graniţa din Ungaria sau Serbia în România.

Pe vremea tinereţii lui Vasile Blaga, un post de vameş costa zeci de mii de mărci. Sigur că el acum e exonerat de trecutele păcate.

“În vremea cât a fost şef al Direcţiei Regionale Vamale Oradea, viitorul ministru de interne şi director de campanie a lui Klaus Werner Iohannis era o slugă credincioasă a fostului preşedinte al PD, Petre Roman, lăudându-se atunci că avea misiunea să procure marafeţi de coşniţă pentru partid. În timpul directoratului său era de notorietate că se lua şpagă de mii de mărci sau dolari la angajarea vameşilor, cărora li se pretindea ulterior o contribuţie lunară, motiv pentru care în zonă au apărut și s-au răspândit versurile: “Mă numesc Vasile Blaga, dar numele meu adevărat e şpaga”, nota un ziar central pe vremea măreţiei celui ce se laudă că a făcut doi preşedinţi.

Sigur că faptele sunt prescrise. Atunci nu exista DNA.

Cotizaţia devine faptă penală?

Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie a repins cererea DNA de arestare preventivă a celor 8 persoane pe care DNA le-ar fi dorit în beciul domnesc, în dosarul în care sunt implicaţi și trei parlamentari PSD din Arad. 3 din cei 8 s-au ales cu control judiciar.

Încadrarea procurorului de anchetă al DNA va intra în analele justiţiei: cotizaţia la partid devine o faptă penală.

Toleranţă zero la corupţie, dar nu şi pentru căţei.

Păi cum aşa?

Trecutul procurorului din cazul recent, Codrin Gavra e impresionant.

Dar să vedem cum de a fost transferat din Arad la Timişoara.

Pentru bună purtare şi evidenţiere în întrecerea cine aplică mai bine Protocolul SRI-DNA, Codrin Gavra, ne spune memoria internetului, a fost evidenţiat de către şefa, Laura Codruţa Kovesi.

Recent, pe numele acestuia, un om de afaceri timişorean a făcut o plângere penală la S.I.I.J, acuzându-l că ar fi dat nejustificat ordonanțe de clasare a plângerilor penale care-l vizau pe primarul Robu Nicolae. „Favorizează în formă continuată grupurile infracționale pe filiera PNL încă din anul 2014, an în care a fost detașat la DNA Timișoara, de la Arad”, se scrie în documentul vizat.

 Vedeta lui Kovesi se ocupă de corupţia mică

Vedetă DNA la condamnat infractori de grupa mică, Gavra clasează pe bandă rulantă dosare grele cu prejudiciu de sute de milioane din bugetul orașului sau Fonduri EU, “învârtite” de politrucii daţi cu factor de protecţie, zic timişorenii.

 

S-ar părea că Gavra are mână bună la corupţia de grădiniţă. Ba arestează un medic pentru că a cerut o mie de euro, şpagă, ba trimite acoperiţi pentru a-i prinde pe profesorii care vând subiectele de la BAC, fie scrie toată ziua ordonanţe de clasare pentru scoaterea basma curată a celor din “echipa câştigătoare.”

 

Codrin Gavra e bun prieten cu un alt inspectat judiciar Lucian Dolca, eminentul procuror care a reuşit să probeze în dosar, zic sursele din justiţia timişoreană, o faptă „ultra penală”. O angajată de la Protecţia Consumatorului din judeţ a obţinut, în schimbul închiderii ochilor la controlul de specialitate, a unei şedinţe de epilare pubiană. “Realy, just is fantastic” ar exclama monitorul extern al anticorupţiei cu zero toleranţă.

 “Fie predaţi partide, fie vi se pierde cheiţa de la cătuşe”

Revenind la semnalul dat de procurorul timişorean, pesediştilor li se coace ceva. Dacă nu ar fi chemat şi trei parlamentari, ancheta ni s-ar fi părut corectă. În vămile din vestul ţării duhnesc saltelele de bani, nimeni ne având ceva împotriva scoaterii lor la lumină.

 

Mesajul mânuitorilor de umbre sună cam aşa: fie predaţi partidul la cheie, fie vi se pierde cheiţa de la cătuşe! Cam asta se întrevede.

 

Dacă PSD-ul va fi cuminte şi va colabora, atunci mulţimea nu se va mai delecta cu transmisii tv şi totul va fi ca-n poveştile copilăriei, cu bătălii între cawboy-ii de plastic şi titirezul cu fund de plumb, aprig rânduite numai ca telespectatorii UM-urilor să nu se prindă că împăratul e gol.

Faptele viitoare vor infirma evidenţa de azi sau ne vor conforma supoziţiile. Şi orbul a spus: “mai vedem.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă