15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Ce ambiții are primarul Capitalei, Gabriela Firea, în PSD

ALEGERI LOCALE 2016. Ce ambiții are primarul Capitalei, Gabriela Firea, în PSD

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat luni seară că nu va candida la preşedinţia partidului, în cazul în care vor fi alegeri interne, atâta timp cât este primar general al Capitalei, informează Agerpres.

“Vreau să spulber aceste insinuări (că vrea să îi ia locul lui Liviu Dragnea la preşedinţia PSD – n.r.) şi să vă spun cu toată fermitatea, noi avem un preşedinte al partidului ales prin congres statutar, nu avem alegeri şi nu avem de ce să organizăm acum un congres. În ce mă priveşte şi dacă peste câţiva ani la momentul statutar se vor organiza alegeri în PSD, nu mă voi înscrie în această cursă pentru că sunt un om extrem de responsabil. Eu dacă am început un proiect vreau să îl duc la capăt. Eu am venit din partea alianţei PSD-UNPR într-o competiţie foarte grea şi foarte riscantă şi dacă am câştigat, datorită lui Dumnezeu, datorită colegilor mei care m-au propus, m-au susţinut şi în mod special şi principal al bucureştenilor care au investit încredere în mine, eu rămân la Capitală să rezolv toate problemele care trenează de ani de zile”, a spus Firea la România TV. 

Ea a adăugat că în funcţia de primar general al Capitalei va avea treabă de dimineaţă până seara şi nu vrea să mai “devieze” nici către alte funcţii politice, nici către alte preocupări. 

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că nu se teme că Gabriela Firea îi va lua locul în fruntea partidului. 

“Am fost şi sfătuit în ce priveşte Primăria Capitalei în perioada de dinainte de a anunţa oficial decizia mea de a o numi pe doamna Firea, că nu e bine să o pun pe Gabi Firea, mulţi oameni de bine mi-au spus asta şi din interior şi din exterior, cu tot felul de argumente de genul că nu are cum să câştige o femeie la Bucureşti, Gabi Fierea nu poate fi bună ca primar, nu poate convinge cetăţenii, dacă ajunge primar o să îmi ia locul, o să devină un centru de putere în partid. Mi-am dat seama că poate de-a lungul istoriei nu s-a dorit cu tărie în interiorul partidului nostru, de către conducerea partidului, ca PSD să aibă primarul general. Mie nu mi-e teamă de asta, am vrut să adun în jurul meu oameni buni, puternici. Nu există aşa ceva, că Gabi Firea o să îmi ia locul. Avem un partid unit, sănătos şi este foarte pregătit pentru alegerile parlamentare”, a încheiat Dragnea. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă